Hírek

A maszkos gyilkosok trilógiában támadnak – The Strangers: Chapter 1 előzetes

the_strangers_chapter_1

Feltámadni készül a Hívatlanok franchise. A legújabb felvonás nemcsak egy reboot lesz, de egy trilógia első fejezete is, aminek két további része is idén fog debütálni.

A Hívatlanok egy 2008-as home invasion horror Scott Speedman és Liv Tyler főszereplésével, amiben három maszkos idegen terrorizál egy vakáción lévő házaspárt. Bryan Bertino filmje az egyszerű, de ütős alapötlet és az alacsony költségvetése miatt jelentős siker lett, viszont a folytatás csak 10 év múlva érkezett meg. A Hívatlanok 2: Éjjeli préda Johannes Roberts rendezésében egy megkésett, gyenge folytatás lett, ami nem hagyott igazán mély nyomott a közönségben. Viszont a Lionsgate nem akarja elengedni a szériát, így az újkori Halloween filmek példáját követve egy trilógiával igyekszik friss vért pumpálni a szériába.

Mindhárom reboot film már leforgott Renny Harlin (Utánunk a tűzözön, Az ördögűző: A kezdet) rendezésében, amik 2024 során mozikba is fognak kerülni.

Az első filmben a Madelaine Petsch és Froy Gutierrez által játszott házaspár igyekszik új életet kezdeni. Viszont mikor egy kiránduláson megállnak pihenni egy erdei nyaralóházban, a pár titokzatos, maszkos idegenek prédájává válik, akik figyelmeztetés és ok nélkül támadnak rájuk.

Az elcsépelt sztori, a klisés előzetes és Renny Harlin személye se ígér sok jót, viszont még reménykedhetünk egy szimpla véres szórakozásban, ami esetleg kihasználja a trilógiában rejlő lehetőségeket. A forgatókönyvért Alan R. Cohen és Alan Freedland (Texas királyai) feleltek, a filmben pedig még Rachel Shenton, Gabriel Basso, Ema Horvath, Ella Bruccoleri és Richard Brake is látható lesz.

A The Strangers: Chapter 1 május 17-én kerül mozikba a tengerentúlon. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com