Hírek

A Médiatanács 12 millióval támogatja a filmfesztiválokat

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 12,1 millió forinttal támogat filmfesztiválokat.

A Magyar Média Mecenatúra Program testülete összesen hat hazai filmes fesztivál támogatásáról döntött. A tanács a március végi 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon három kategória nyerteseinek 500-500 ezer forintot, az áprilisi Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a magyar rövid gyermekfilm kategória legjobbjának szintén félmillió forintos pénzdíjat ajánlott fel.

A közlemény szerint a médiatanács közreműködik a szombathelyi VI. Savaria Filmszemlén is májusban, ahol négy kategória dobogós helyezettjeit összesen kétmillió forinttal támogatja. Az augusztus végi szatmárcsekei V. Kulturális Filmek Fesztiválján a legjobb alkotást készítő filmeseket 800 ezer forinttal, a 16. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál három versenykategóriájának legjobbját összesen hárommillió forinttal díjazza a tanács.

Az október közepi szolnoki Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál három díjához és a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat elismeréséhez a testület összesen 4,3 millió forinttal járul hozzá – tudatta az NMHH.

Az NMHH ezen kívül huszonöt kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádió összesen 77,7 millió forintos támogatásáról is döntött, amely a testület hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának eredménye.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com