Hírek

A médiatanács által támogatott filmek is ringbe szállnak Kecskeméten

Kecskeméti Animációs FIlmfesztivál 2013

Kecskeméti Animációs FIlmfesztivál 2013
Kecskeméti Animációs FIlmfesztivál 2013

Hat olyan rajzfilm és animációs mű is indul a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) versenyén, amelyek rendezői a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra programján nyertek támogatást – közölte a tanács szóvivői irodája pénteken az MTI-vel.

A hat alkotó a médiatanács Macskássy Gyula-pályázatának támogatásával készíthette el filmjét.

A június 19. és 23. között zajló animációs filmfesztiválra százhetvennégy alkotást neveztek, amelyet öttagú rangos nemzetközi zsűri bírál majd el. 

Az induló támogatott rendezők között van Glaser Katalin animációs rendező, akinek Három nagymamám volt című műve ráirányítja a figyelmet a nagyszülők szerepére, szervezőerejére a tágabb család összetartásában. Versenyez Gyulai Líviusz rendező, aki Metta Victoria Fuller amerikai írónő az Egy komisz kölyök naplójának történetét írta át a rajzfilm nyelvére.

Mecenatúrás alkotó az idei KAFF-on Horváth Mária is, aki Lázár Ervin Négyszögletű Kerek Erdő-beli mesehőseit eleveníti meg A Maminti, a kicsi zöld tündér című animációs filmjével. A médiatanács támogatta Klingl Bélát is, aki a fesztiválon Kartonka című alkotását indította, ebben egy gyerekszoba íróasztalán, a Papírvárosban élő fiú, Kartomi és kutyája, Boxi kalandjait követhetjük nyomon.

Szoboszlay Péter alkotása, a Gyerekek vörös tájban címmel a gyerekek szemszögből ábrázolja a kolontári vörösiszap-katasztrófa megrázó történetét. A Schibik József-Morvay Gábor által rendezett A Kígyó című rajzfilm Nagy Lajos Képtelen természetrajz című szatirikus karcolatgyűjteményéből nyert ihletet.

A Magyar Média Mecenatúra program két év alatt huszonöt új animációs film elkészültét támogatta a 220 millió forintból.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com