Hírek

A médiatanács idén 20 millió forinttal támogatja online filmek készítését

nmhhOktatási intézmények is indulhatnak idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának azon pályázatán, amelyen online közszolgálati tartalmak készítését támogatja a testület, összesen 20 millió forinttal – közölte Kollarik Tamás, a médiatanács tagja hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Média Mecenatúra program koordinátora elmondta: a Neumann János pályázattal a testület online platformra készülő értékes és eredeti közszolgálati tartalmak megszületéséhez kíván hozzájárulni.

Hozzátette: tavaly tizennégy alkotás születhetett a támogatás segítségével, az internetes filmek folyamatosan hozzáférhetők a világhálón.

A médiatanács a tavalyi tapasztalatok alapján idén fejlesztette is a kiírást – fűzte hozzá Kollarik Tamás –, oktatási intézmények is pályázhatnak, valamint kevesebb lesz a pályázati díj. Újítás az is, hogy az akadálymentesített, azaz a felirattal ellátott tartalmak előnyt élveznek.

A médiatanács még júliusban megválasztotta a Neumann János online pályázat bíráló bizottságának öt tagját: Dévényi Istvánt, az MTI Új Média főszerkesztőjét; Feledy Andrást, számos tévés produkció létrehozóját, igazságügyi médiaszakértőt; Gerényi Gábort, az Index volt vezetőségi tagját, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének alelnökét, Novák Tamás újságírót, rendezőt, valamint Weyer Balázst, a Főszerkesztők Fórumának elnökét.

Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com