Hírek

A Médiatanács közösségi rádiók és televíziók fenntartását támogatja 106 millió forinttal

mediatanacs

mediatanacsA Médiatanács tegnapi döntése értelmében 20 közösségi médiaszolgáltató fenntartási és üzemeltetési költségeit támogatja 106 millió forinttal az idei évi közösségi televízióknak és rádióknak kiírt pályázatán.

A Médiatanács tavaly októberben hirdette meg a 2014-es rezsipályázatát, amely a közösségi rádiók és televíziók idei évi rezsiköltségeit hivatott támogatni. A pályázat több mint egy évtizede nyújt biztos támogatási formát a médiaszolgáltatóknak, az odaítélt összegek elengedhetetlenek a közösségi médiaszolgáltatás fennmaradásához.

Az idei pályázat harmadik fordulójában kiosztott 106 millió forintos összeg 14 közösségi televízió és 6 közösségi rádió biztonságos működését segíti. A közösségi televíziók – Zemplén Tv, hatoscsatorna, KiSDuNa TV Dunaharaszti, Régió Plusz Televízió , Buda Környéki Televízió, Balmazújváros Televízió, Trió TV Dunántúl, Pannon TV, CITY TV, WTV, Városi Televízió Hajdúböszörmény, Máriahalom Televízió, Nagykállói Televízió Tavi TV- 70 milliós, a közösségi rádiók – Európa Rádió Miskolc, Táska Rádió, Balaton Rádió, Európa Rádió Debrecen, Győr Plusz Rádió, Európa Rádió Nyíregyháza – 26 milliós támogatást kaptak.

A nyertesek egyenként 12 havi hozzájáruláshoz jutnak. A közösségi tévék esetében az egy pályázó által elnyerhető maximális összeg 600.000 forint, a közösségi rádióknál 500.000, a kisközösségi rádiós médiaszolgáltatók esetében 400.000 ezer forint.

A közösségi médiaszolgáltatók folyamatos működést lehetővé tévő rezsipályázat idei támogatási kerete 435 millió forint. A fennmaradó összegekre további fordulókban pályázhatnak a médiaszolgáltatók.

A pályázat kiírásakor a Médiatanács figyelembe vette az előző évi tapasztalatok mellett a bírálóbizottságok javaslatait, valamint a médiaszolgáltatók és a szakma – Helyi Televíziósok Országos Egyesülete (HTOE), valamint a Helyi Rádiósok Országos Egyesülete (HEROE) – részéről érkezett igényeket is. A párbeszédek során a Médiatanács számos, a médiaszolgáltatóknak kedvezőbb változást hozott a rezsipályázaton.

Újdonság a pályázaton, hogy megszűnt a vételkörzet szerinti differenciálás, ezért a pályázati kérelem kitöltése lényegesen egyszerűbb lett, a kisebb televíziók és rádiók pedig havi 100-150 ezer forintos támogatással többet igényelhetnek. Szintén lényeges változás, hogy a pályázóknak nem kellett a korábbi évekhez hasonlóan a teljes működési költségüket a pályázati kérelemben feltüntetniük, elegendő a támogatásból finanszírozott költségeket megjelölniük.

A pályázat részleteiről, a nyertesekről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján olvashatnak az érdeklődők.

Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com