Hírek

A meglepetés: Sigourney Weaver

Egy csapat amerikai középiskolás álmodott egy nagyot, és iskolai színdarabként keltette életre az Alient. Pillanatok alatt híressé váltak az interneten, így nem csoda, hogy a hírük az eredeti alkotókhoz is eljutott, akik nem fukarkodtak a dicséretekkel.

A mozikban legutoljára a 2017-es Alien: Covenantben találkoztunk a xenomorphok világával (hogy ez kinek jött be és kinek kevésbé, az más kérdés). Vannak azonban rajongók, akik nem elégednek meg azzal, ami a vásznon látható, hanem saját kezükbe veszik a dolgokat. Egy csapat New Jersey-i középiskolás például színdarabot csinált A nyolcadik utas: a Halálból, és pillanatok alatt internetsztárok lettek vele.

Az Alien: The Play premier-előadását márciusban tartották, és maga Ridley Scott is elismerő levélben tudatta a diákokkal, hogy mennyire tiszteli a kreativitásukat. Az előadáshoz ugyanis minden jelmezt és kelléket maguk készítettek el, sokszor újrahasznált anyagokból. A film negyvenedik évfordulóját megünneplendő újabb előadást tartottak, amelyre azonban egy váratlan vendég is érkezett: Sigourney Weaver – írja a Rolling Stone.

Az Ellen Ripley-t alakító színésznő korábban már egy videóban kifejezte, hogy mennyire hihetetlennek tartja azt, amit a középiskolások létrehoztak, és azzal együtt James Cameron és az eredeti forgatókönyvíró, Walter Hill jókívánságait is tolmácsolta. Ezek után még nagyobb meglepetés lehetett, hogy Weaver személyesen is felbukkant a North Bergen Középiskola folyosóin.

Nem az Alien-filmek eredeti stábja azonban az egyetlen, aki nagyra értékelte a diákok elhivatottságát. A New York-i Conservatory for Dramatic Arts színiiskola, elismerésük jeleként, ezerdolláros ösztöndíjjal várja nyári kurzusára a diákstáb minden tagját.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..