Hírek

A Michael Jordan-doku kapta a legjobb dokumentumfilmsorozat díját az Emmyn

Szombat este kiosztották a kisebb kategóriák díjait az Emmyn, a Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig (vagy ismertebb nevén: The Last Dance) vitte el a fődíjat a mini-gálán. 

Az Emmy a legfontosabb tévés vagy kisképernyős méltatás az Egyesült Államokban. A legfontosabb díjakat vasárnap este adják át, azonban egy nappal korábban néhány kitüntetést kiosztanak, hogy ezzel rövidítsék a showműsort. A szombat esti Creative Arts Awards legfontosabb híre pedig a The Last Dance sikere volt.

Emmy 2020: Kik lesznek a (megérdemelt) nyertesek?

A májusban nagyot futó, 10 órás dokumentumfilm-sorozat olyan egyéb műsorok elől orozta el a díjat, mint a Tiger King, a Hillary Clinton életét bemutató Hillary vagy az American Masters. Idén a kategória szokatlanul izgalmas volt, ami jól mutatja a dokumentumfilm műfajának növekvő népszerűségét.

A Creative Arts díjak közül még érdemes megemlíteni, hogy

Rick és Morty nyerte a legjobb animációs műsor díját.

Az HBO Watchmenje nyerte el a legjobb hangvágás és casting díjátilletve a legjobb tévéfilm a Romlott oktatás lett (szintén HBO).

A legfontosabb díjakat pedig ma éjjel adják át, nézd meg, szerintünk kik fognak nyerni a jelöltek közül. Ha csak a jelöltekre vagy kíváncsi, a listát itt találod. Egyébként pedig szerintünk ezek voltak az év legjobb sorozatai. 

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya