Hírek

A Midsommar után ismét északi horrorral jön az A24 stúdió – Lamb előzetes

Újabb folklóros beütéssel érkező horrort várhatunk az A24 stúdiótól. A Midsommar és A boszorkány után ezúttal Izland misztikus tájaira visz minket az indie filmek nagy támogatója. Itt a Lamb előzetese, Noomi Rapace főszereplésével.

Izland egyébként is hordoz magában egy nagy adag misztikumot, a ködös tájjal, a rideg és kopár, ugyanakkor gyönyörű vidékkel. Az emberektől finoman szólva sem hemzsegő ország így tökéletes helyszínül szolgál egy hasonlóan titokzatos horrornak.

A Lamb egy elszigetelten élő házaspár mindennapjainak besötétedését követi nyomon, amikor a festői idillt megbontja egy váratlan fordulat.

A gyermektelen pár egy napon ugyanis egy újszülöttet találnak a farmjukon. Amennyire nagy azonban kezdetben az öröm, annyira gyorsan futnak bele egy tragédiába.

A rendezői székben az elsőfilmes Valdimar Jóhannssont találjuk, aki 2008-ban már felhívta magára a figyelmet egy rövidfilmmel. Az alkotó nem mellesleg a filmkészítés technikai és operatőri oldalát is jól ismeri, hiszen korábban olyan produkciókon dolgozott mint a Zsivány Egyes, a Feledés vagy a Prometheus. Most pedig a horror mezejére lép, hogy egy nagyjátékfilmmel is kamatoztassa eddig megszerzett tudását és tapasztalatát.

A főszerepben Noomi Rapace mellett Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson és Ester Bibi szerepel, utóbbi igaz csak egy nagyon kis szerepben. És ezzel a négy névvel a végére is értünk a szereplőgárdának. Azaz egy igen csak intim élményt ígér ezzel a Lamb, amelyben a címből és az előzetesből adódóan is nagy szerepet játszanak majd a bárányok is.

A Lamb állítólag csak az év vége felé kerül a nagyközönség elég, azonban a világpremierjét most tartja majd a két napja futó Cannes-i Filmfesztiválon. Az izgalmasnak ígérkező izlandi elsőfilmet az Un Certai Regard szekcióban vetítik.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.