Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

A milliárd dolláros április

Ez az április volt az első, amikor az amerikai mozis bevétel átlépte az egymilliárd dollárt: a rekordot a Bosszúállók hozta össze, noha csupán négy napig volt mozikban.

Sorra dőlnek a mozis rekordok: február után április a második olyan hónap 2018-ban, ami a filmtörténetben először lépi át az egymilliárd dolláros amerikai összmozibevételt – írja a Box Office Mojo.

A siker természetesen a Bosszúállók legutóbbi részének, Végtelen háborúnak köszönhető:

ez a film tette ki április bevételeinek 27,7%-át, annak ellenére, hogy csak négy napig volt moziban a hónap végén.

A Disney ezzel a filmmel már 1,2 milliárd dolláros bevételnél tart 2018 folyamán, ami önmagában persze ismét rekord, nemzetközileg pedig a 3 milliárd dollárt is átlépte. Ezekből az adatokból aztán mindenféle új rekord értelmezések születnek: például a Disney lett az adott évben egymilliárd dollárt leggyorsabban elérő stúdió valaha (és ebben önmagát múlta felül, mert 2016. óta tartja ezt a rekordot).

A Disney ($336,6) után a Warner Bros. következik az áprilisi rangsorban ($181,25) a Ready Player One-nak köszönhetően.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..