Hírek

A Minden, mindenhol, mindenkor nyerte a Gotham Awards fődíját

minden-mindenhol-mindenkor-DGA

32. alkalommal zajlott le az éves Gotham Awards, ahol a kiemelkedő, független amerikai filmeseket díjazzák.

A new york-i székhelyű ceremónián tizenkét kategóriában osztottak ki elismeréseket. Újdonságként pedig először vezettek be gender-semleges színészi díjakat. Ez azt jelentette, hogy az alakításokat nem különítették el nemek szerint. A megszokott „legjobb színész” és „legjobb színésznő” megnevezése helyett férfiak és nők együtt versenyezhettek a fő- és mellékszereplők kategóriáiban.

A tíz lehetséges színészi nominációt kritikusok, fesztiválszervezők és kurátorok választották ki. A végső győzteseket pedig írókból, rendezőkből, producerekből, színészekből és filmes szakemberekből álló külön zsűrik határozták meg – írta a Deadline.

A legjobb film díját végül a Minden, mindenhol, mindenkor családi multiverzum-komédiája vihette haza,

többek között olyan alkotásokat előzve meg ezzel, mint a Tár vagy a Volt egyszer egy nyár. A film e mellett a legjobb mellékszereplő kategóriájában is felül tudott emelkedni vetélytársain. Így Ke Huy Quan díjazásával az est egyetlen dupla nyertesévé vált.

A legjobb nemzetközi film a francia abortusz-dráma, az Esemény lett. A dokumentumfilmek közül a természetvédelmi témát feldolgozó All That Breathes című alkotást választották. A legjobb forgatókönyv díját Todd Field kapta a Tár szkriptjéért. A legjobb főszereplő pedig Danielle Deadwyler lett a Till – Igazságot a fiamnak című filmben nyújtott alakításáért.

A televíziós produkciók közül a We Need to Talk About Cosby dokumentumszéria, az Apple TV+ kínálatából elérhető Pacsinkó és a netflixes Mo világa részesült elismerésben. Az esemény során továbbá Sidney Poitier, Adam Sandler és Michelle Williams is különdíjat vehettek életművük elismeréseként.

A jelöltek és díjazottak teljes listáját a Variety tette közzé.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!