Hírek

A Miss Daisy sofőrje rendezője életrajzi filmet készít Buddy Hollyról

Clear Lake (Tiszta tó) munkacímmel előkészületben a rock and roll legendáról szóló életrajzi mozi. A történet középpontjában a Show of Stars for’58 elnevezésű turné és a zenész faji korlátok áttörése érdekében tett erőfeszítései lesznek.

Az életrajzi filmet először 2018-ban jelentették be, és a Buddy Holly halálának 60. évfordulója alkalmából 2019-ben tervezték bemutatni. Ekkor került a rendezői székbe a Miss Daisy sofőrje című film direktora, Bruce Beresford. Beresford az 1958-ban megrendezett, nagyszabású Show of Stars for’58 turnét helyezi majd a cselekmény fókuszába, és fontosnak tartja bemutatni a tragikusan fiatalon elhunyt zenész faji egyenlőtlenségek elleni küzdelmét is – írja a Rolling Stone.

„Vonzónak találtam, hogy a Clear Lake-et, mert a forgatókönyv lenyűgöző részletességgel és eleven jellemzéssel meséli el Buddy Holly és a korszak tragikus történetét”

– mondta Beresford a szkriptről. „Mondanom sem kell, hogy a csodálatos zene sokat ad hozzá az élményhez.”

A forgatókönyvben, amelyet Holly özvegyével, María Elena Hollyval és a Holly birtokkal együtt fejlesztettek ki, az említett turnén kívül szerepel a Little Anthony and the Imperials társalapítója, Clarence Collins is. A film Buddy Holly 1959. évi, repülőgép-baleset miatt bekövetkezett halálával zárul majd.

Rick French producer úgy nyilatkozott: „A történet alapanyaga az, hogy a fekete, spanyol és a fehér művészek az első valóban egyesített zenei turnén összegyűltek, hogy lebontsák a (fajok közti) falakat, ugyanúgy, ahogy Jackie Robinson tette a profi baseballban.”

A The Crickets énekesének életét mozifilmben legutóbb az 1978-as, méltatlanul elfeledett  Buddy Holly története című alkotásban dolgozták fel, melynek címszerepét Gary Busey játszotta.

Clear Lake 2020 végén kezdik forgatni, ha a koronavírussal kapcsolatos korlátozásokat megszüntetik. A film virtuális castingja már megkezdődött.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com