Hírek

A Miután-filmek sztárjával készít Sherlock Holmes sorozatot Guy Ritchie

A sikeres Sherlock Holmes-filmek után most sorozatot készít Guy Ritchie a világhírű fiktív detektívről. A fiatal Holmes bőrébe pedig Hero Fiennes Tiffin bújik majd. Készülőben a Young Sherlock.

Guy Ritchie úgy néz ki, nem képes elengedni Sherlock Holmes karakterét – hála az égnek. A rendező korábban Robert Downey Jr. megformálásában csinált már-már akcióhőst a híres detektívből, most pedig előzménysorozat formájában mutatja majd be a nézőknek, honnan is indult az irodalom egyik legzseniálisabb nyomozójának története.

A Young Sherlock egészen az egyetemi évekig repíti majd a rajongókat vissza, a fiatal Holmes szerepét pedig Hero Fiennes Tiffin veszi fel.

A Miután-filmek – noha a romantikus alkotások megítélése igen csak széles skálán mozog – egyértelműen berobbantotta Tiffin karrierjét. A tipikusnál is pár fokkal toxikusabb Hardin karakterét meggyőzően hozó színész már több további alkotásban is bizonyította, hogy több van benne, mint a mogorva rosszfiú. Ezzel együtt is komoly kihívás vár rá.

Tiffin a Miután összecsaptunkban

Hiszen olyanok után formálhatja meg Sherlock Holmes figuráját, mint a korábban említett RDJ, Benedict Cumberbatch, Henry Cavill vagy Jonny Lee Miller, és akkor az igazán nagyokról mint Jeremy Brett és Peter Cushing ne is beszéljünk. Persze a készülő sorozat az ikonikus detektív karrierjének kiindulására fókuszál, így bőven teret ad a kísérletezésre és arra, hogy ne a mindenki által jól ismert karakterjegyeket várja el Tiffin feldolgozásától.

Olvasd el elemzésünket a korábbi Sherlock Holmes adaptációkról!

A Guy Ritchie írta és rendezte sorozat 8 epizódon át fut majd és a fiatal Holmes oxfordi éveire koncentrál. Pontosabban egy különös gyilkosságra, amely az egyetemen tanuló Sherlock életét örökre megváltoztatja. Ahogy gyanúsítottá válik a nyomozás során, úgy kényszerül arra, hogy saját kézbe vegye az ügyet és megtalálja a valódi gyilkost.

Ritchie azért is tartja kifejezetten izgalmasnak az előzménysorozat gondolatát, mert azt érzi, hogy ezzel valami teljesen újat mutat majd a rajongóknak, ahogy feltárja, hogyan és miért is vált Sherlock Holmes azzá, akit a világ Sir Arthur Conan Doyle regényeiből megismert és megszeretett.

A duó nem először dolgozik együtt, a nemrég bemutatott The Ministry of Ungentlemanly Warfare kapcsán már rendezte Tiffint Ritchie. Most pedig főszereplőként bizonyíthat a színész a rendező szerelemprojektjében.

Premierdátumról még korai beszélni, de remélhetőleg a jövő év őszi sorozat-felhozatalában már megtaláljuk a Young Sherlockot. A projekt egyébként a Prime Video égisze alatt készül el, mi pedig a Deadline hírében olvastunk róla.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com