Hírek

A Monty Python egy helyett öt előadást tart a nagy érdeklődésre való tekintettel

monty python

monty pythonPillanatok alatt elfogytak a jegyek a Monty Python július 1-jére tervezett egyetlen londoni fellépésére, ezért a szervezők további négy előadást kötöttek le a legendás brit komikusokkal.

A BBC News jelentése szerint 43,5 másodperc leforgása alatt adták el a jövő évi előadás jegyeit. A Monty Python társulat életben lévő tagjai, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin és Terry Jones a múlt héten jelentették be, hogy próbaképpen ismét összeállnak és a londoni O2 arénában lépnek fel egy estén. A csoport hatodik tagja az 1989-ben rákbetegség következtében elhunyt Graham Chapman volt.

A társulat hírnevét megalapozó Monty Python Repülő Cirkusza-tévésorozat első adása 1969. október 5-én ment le a televízióban. Négy évad készült belőle, amelyet számos hozzá kapcsolódó adás, könyvek és német nyelvű különkiadások követtek.

A műsor sikerének egyik kulcsa Gilliam egyedülálló stílusa volt, amellyel minden gátlás nélkül kapcsolt össze egymástól merőben eltérő dolgokat. A csoport a harmadik és negyedik szezon felvétele közben készítette el alacsony költségvetéssel a szintén kultikussá vált Gyalog galopp című filmet. Második produkciójuk, a Brian élete 1979-ben került a mozikba és nyomban nagy vitákat váltott ki, mivel a történet egy férfiról szól, akit összekevernek Jézussal.

Utolsó közös mozifilmjük, a Monty Python: Az élet értelme 1983-ban ismét nagy közönség- és kritikai siker lett, elnyerte a cannes-i filmfesztivál zsűrijének nagydíját.

A társulat tagjai külön-külön is szép művészi karriert futottak be. Cleese forgatókönyvíróként és színészként arat sikereket. Gilliam filmrendezőként futott be, munkáiban rendre szerepeltek korábbi kollégái (Brazil, Időbanditák, Münchausen báró kalandjai). Palin és Jones számos forgatókönyvön dolgoztak együtt. Idle pedig megírta a Spamalot című musicalt, amiből szintén világszerte kasszasiker lett.

A jövő nyárra összeálló társulat július 1-től 5-ig lép fel Londonban.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya