Hírek

A nagy dobás a legjobb film az amerikai producercéh szerint

nagy dobasA nagy dobás című, a 2000-es évek nagy amerikai pénzügyi válságáról szóló vígjátékot ítélte a legjobb filmnek az elmúlt év alkotásai közül az Amerikai Producerek Céhe (PGA).

A díj növeli a film Oscar-esélyeit, ugyanis az elmúlt nyolc évben az a film nyerte az amerikai filmakadémia elismerését, amelyiket a producerek előzőleg a legjobb alkotásnak ítéltek. A céh mintegy hétezer tagjának jó része az Oscart odaítélő testületnek is tagja, ezért sokak szerint a producerek döntése megjósolja, kiket fog díjazni a filmakadémia.

A legjobb animációs filmért járó elismerést az Agymanók, a legjobb dokumentumfilmét az Amy Winehouse énekesnő életét bemutató Amy című alkotás nyerte – tudósított a BBCA nagy dobás, melyben a főbb szerepeket Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling és Brad Pitt játsszák, sem a Golden Globe-ot, sem a kritikusok díját nem kapta meg, ezért Oscar-reményei is veszni látszottak, most azonban, hogy olyan alkotásokat utasított maga mögé, mint a Spotlight, a Mentőexpedíció vagy A visszatérő, a fogadóirodák a nagy esélyesek közé sorolják.

A Wall Street-i életrajzi filmet öt Oscarra is jelölték, a legjobb film díja mellett – többek között – a legjobb rendezőnek, és a legjobb mellékszereplőnek járó szobrocskát is elnyerheti.

A szombat esti Los Angeles-i ceremónián díjazták a legjobb tévés programokat is: a Trónok harca legjobb dráma, a Transparent a legjobb vígjáték, a Fargo pedig a legjobb minisorozat elismerésével lett gazdagabb. A producerek díjára jelöltek közül hiányzott a kritikusok egyik nagy kedvence, a Carol, valamint a minden eddigi jegybevételi rekordot megdöntő Star Wars – Az ébredő Erő is.

A 88. Oscar-gálán, február 28-án 24 kategóriában nyújtják át a filmvilág legtekintélyesebb elismerésének tartott díjakat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com