Hírek

A nagy dobás és a Botrány írója filmet rendez a koronavírusról

Charles Randolph ezúttal nem csupán írója, de rendezője is lesz következő filmjének, amely a koronavírus kezdeti szakaszáról szól – írja a Variety.

Randolphnak olyan filmek forgatókönyvét köszönhetjük, mint a Botrány vagy A nagy dobás (ez utóbbiért Oscar-t is nyert), az egyelőre cím nélkül futó projekt pedig rendezői debütálása lesz. A film elsősorban Kínában fog játszódni, és az első heteket vizsgálja majd, amikor a COVID-19 megjelent Vuhanban – jelentette be szombaton az SK Global. John Penotti és Charlie Corwin nyilatkozata szerint “Randolph egy olyan drámába vezet be minket, amelynek globálisan mindenki a részese volt. Ennek kezdeti szakaszába kapunk betekintést.”

Randolph hozzátette: “Minél mélyebbre ásunk, annál gazdagabbá válik Vuhan története. Egy dolog a szörny ellen harcolni. És egy másik dolog a szörny ellen harcolni teljes sötétségben.”

A filmet tehát az SK Global hozza tető alá, amelynek legismertebb produkciói között szerepel a Kőgazdag ázsiaiak vagy a Préri urai.

Nem Randolph filmje lesz az első (és vélhetően nem is az utolsó), amelyet a COVID-19 ihletett.

Mostafa Keshvari függetlenfilmes rendező már a járvány kitörésekor leforgatott egy, a koronavírusról szóló thrillert, amely egy liftben játszódik.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya