Hírek

A nagy dobás és a Botrány írója filmet rendez a koronavírusról

Charles Randolph ezúttal nem csupán írója, de rendezője is lesz következő filmjének, amely a koronavírus kezdeti szakaszáról szól – írja a Variety.

Randolphnak olyan filmek forgatókönyvét köszönhetjük, mint a Botrány vagy A nagy dobás (ez utóbbiért Oscar-t is nyert), az egyelőre cím nélkül futó projekt pedig rendezői debütálása lesz. A film elsősorban Kínában fog játszódni, és az első heteket vizsgálja majd, amikor a COVID-19 megjelent Vuhanban – jelentette be szombaton az SK Global. John Penotti és Charlie Corwin nyilatkozata szerint “Randolph egy olyan drámába vezet be minket, amelynek globálisan mindenki a részese volt. Ennek kezdeti szakaszába kapunk betekintést.”

Randolph hozzátette: “Minél mélyebbre ásunk, annál gazdagabbá válik Vuhan története. Egy dolog a szörny ellen harcolni. És egy másik dolog a szörny ellen harcolni teljes sötétségben.”

A filmet tehát az SK Global hozza tető alá, amelynek legismertebb produkciói között szerepel a Kőgazdag ázsiaiak vagy a Préri urai.

Nem Randolph filmje lesz az első (és vélhetően nem is az utolsó), amelyet a COVID-19 ihletett.

Mostafa Keshvari függetlenfilmes rendező már a járvány kitörésekor leforgatott egy, a koronavírusról szóló thrillert, amely egy liftben játszódik.

Németh Míra

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya