Hírek

A nagy füzet nyert Los Angelesben

Szász János: A nagy füzetSzász János filmje kapta a legjobb film, a legjobb színésznő és a legjobb színész díjakat, míg a közönségdíjat az Aglaja című film nyerte a 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.

Szász Jánost, Molnár Poiroskát, a Gyémánt ikreket, Deák Krisztinát és Máthé Tibor operatőrt díjazta a hétvégén véget ért Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál zsűrije. Az immáron 13. alkalommal megrendezett fesztivál zsűrijének elnöke Csupó Gábor Amerikában alkotó animációs rendező volt. A Bunyik Entertainment szervezésében a Laemmle’s NoHo7 filmszínházban megrendezett filmünnepen 15 játékfilm és rövidfilmek is bemutatkoztak november 15-21. között.

A legjobb film díját Szász János A nagy füzet című alkotása nyerte, mely Magyarország hivatalos nevezése a legjobb külföldi film Oscar-díjára. A világhírű Agota Kristof könyv filmes adaptációjának főszereplőit, Molnár Piroskát és a Gyémánt ikreket is díjazta a zsűri. A közönségdíjat Deák Krisztina rendezése, az Aglaja nyerte. Máthé Tibort a legjobb opertaőr díjával ismerte el a zsűri az Aglaja című filmért.

A legjobb elsőfilm díját az Amerikában aélotó Harangi Tamás kapta The Advocate (A védőügyvéd) című rendezéséért.

A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál Béla Lugosi magyar származásű Hollywood-i filmcsillag előtt tisztelgett, az életműdíjat Joe Eszterhas magya származásúforgatókönyvíró legenda kapta.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com