Hírek

A nagy Gatsby ezúttal animációs filmet kap

A nagy Gatsby története ezúttal egy animációs adaptáció révén újul meg. William Joyce pedig a rendezői székkel karrierje legnagyobb lehetőségét kapja meg.

F. Scott Fitzgerald regényének legújabb adaptációját az a William Joyce rendezi majd, aki 2017-ben a Wonderstruck című darab révén könyvelhetett el nagyobb sikereket.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A legújabb A nagy Gatsby (kritikánk) adaptáció érdekessége, hogy ezúttal animációs formában kell majd életre az 1925-ben játszódó történet, ami az amerikai elit hétköznapjairól húzza le a csillogó mázt rétegről rétegre.

A nagy Gatsby

A New York-szerte ismert titokzatos múltú aranyifjú, Jay Gatsby történetének eddigi legismertebb filmadaptációja a 2013-as azonos című film, amit Baz Luhrmann rendezett, Leonardo DiCaprioval, Tobey Maguire-rel és Carey Mulligannel a főszerepben. Animációként azonban első alkalommal lesz majd látható Fizgerald története, ami egy új műfaj és megközelítés révén újabb rajongókat nyerhet meg magának.

„Az előző filmváltozat egy élőszereplős adaptáció volt, mi egy kreatív animációs fim révén próbájuk megmutatni a regény rejtett értékeit”

— mondta a film kapcsán adott nyilatkozatban Joyce.

Joyce, Brandon Oldenburgal karöltve, 2012-ben nyert Oscar-díjat a The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore című rövidanimációért, ami után a 2013-as A zöld urai című egész estés animációs film alapjául szolgáló kötetet írta meg. A sokoldalú alkotó akkor részt vett a forgatókönyv megírásában is, ezúttal pedig A nagy Gatsby révén egy egészen újszerű dologba vág bele.

Az alakuló stáboz producerként csatlakozott a DNEG kreatív oldaláról David Prescott és Michael Siegel is, ezek után nem meglepő, hogy a teljes film animációjáért is elsősorban a DNEG felel majd.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés