Hírek

A Napos oldal írója befutott Hollywoodban

matthew_quickMatthew Quicknek, a Napos oldal írójának az új regénye gyorsan elkelt: még meg sem jelent, máris felvásárolta a jogokat a Sony, hogy filmre vigye. A Love May Fail („A szerelem hibádzhat”) képernyőadaptációját Sam Raimi rendezheti.

Matthew Quick igazi sikersztori. Mindössze 6 éve debütált első regényével, a Napos oldallal, a könyvből azonban 2012-ben film készült David O. Russell rendezésében, amely összesen 8 Oscar-jelölést gyűjtött be magának, köztük a legjobb filmét is. Végül ugyan mindössze a legjobb női főszereplő díját zsebelte be (hála Jennifer Lawrence-nek), a remek fogadtatás viszont elég volt, hogy Quickből felkapott író váljon Hollywoodban.

Jelenleg a könyvei úgy kelnek el, hogy még meg sem jelentek – írja a Deadline Hollywood. Mindössze egy hete jelentette a The Hollywood Reporter, hogy az író új regényét, az Every Exquisite Thinget felvásárolta a Weinstein Company megfilmesítésre, miközben három másik műve már korábban elkelt. A Forgive me, Leonard Peacockot szintén a Weinstein, a Sorta Like a Rockstart a Fox Searchlight, a The Good Luck of Right Now-t pedig a DreamWorks karolta fel. Utóbbiban Brie Larson játszana, míg a Forgive Me-t a hírek szerint az indie filmes, James Ponsoldt rendezheti, akinek a Szárazont és Az élet habzsolva jót köszönhetjük.

Matthew Quick legújabb regénye, a Love May Fail jövő júniusban jelenik meg Amerikában. Az író saját honlapja szerint a történet egy nőről szól, aki miután a házassága tönkrement, hazautazik szülővárosába, hogy rendbe szedje életét. Teszi mindezt úgy, hogy megpróbálja tisztára mosni régi gimnáziumi tanárának a nevét, aki egy botrány miatt elveszti az állását.

Ha valóban Sam Raimi marad a rendező, mindenképp nagy váltás lehet ez a filmesnek. A férfi alacsony költségvetésű horrorokkal kezdte a karrierjét (köztük a legismertebb az Evil Dead – Gonosz halott), ám az ezredforduló óta többnyire csak szuperprodukciókat rendezett: a Pókember-trilógiát, legutóbb pedig az Óz, a hatalmast.  Raimi az Óz kritikai bukása után egy igényes drámával javíthat megcibált hírnevén, egy-két éven belül pedig igazi armadája szakadhat ránk a Quick-regények filmes adaptációinak.

Avatar

Dobi Ferenc

Ez a szerző még nem töltötte fel bemutatkozását. Ígérjük, hamarosan pótolja!

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya