Hírek

A nemzetközi kritikusok szeretik A feleségem történetét

Cannes, 2021. július 14. Louis Garrel francia színész és filmrendezõ, Mécs Mónika filmproducer, Gijs Naber holland színész, Enyedi Ildikó filmrendezõ, Luna Wedler svájci színésznõ és Sergio Rubini olasz színész (b-j) a Feleségem története címû film bemutatójára érkezik a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 14-én. MTI/EPA/Sebastien Nogier

Július 14-én nagy sikert aratott Cannes-ban A feleségem története, a világpremieren percekig állva tapsolt a kétezer fős közönség. Mostanra kikerültek az első pozitív kritikák is.

A világpremiert hatalmas ováció kísérte. A fesztiválon napilapként megjelenő Le film francais-ben a versenyfilmeket pontozó kritikusok közül a Le Figaro vezető filmkritikusa pedig az Arany Pálmát, a Le Monde, a L’Humanité és a Le Parisien kritikusa a maximális 3 csillagot adta Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjének. A Le Figaro a kritikájában egyenesen mesterműnek titulálta a filmet, a Le Monde pedig úgy fogalmazott, hogy a magas színvonalú irodalmi alapanyagot Léa Séydoux alakítása ragyogja be.

A Télérama akár még egy „szép díjra” is esélyesnek tartja a filmet a szombati díjkiosztón,

ami a mostani, két évet tömörítő, különösen erős versenyben hatalmas elismerés lenne. Enyedi Ildikó „az Arany Medvét nyert Testről és lélekről után, folytatja a férfi-nő kapcsolat költészettel, finom eszközökkel való bemutatását”, írja a kritikus.

A film egy Füst Milán adaptáció, mely „Ténfergés a szerelem labirintusában. Lélek és ösztön küzdelmeinek tudósítója.” – írja Szabó Zsolt Szilveszter a regény recenziójában.

Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX Supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám.

Hogy Enyedi Ildikó csodálatos életművét miként építi ez a film, a magyar közönség számára szeptemberben derül majd ki. A feleségem története szeptember 23-ától lesz látható a Mozinet forgalmazásában.

Keleti Léda

Podcast

Hirdetés

Hirdetés