Hírek

A Netflix azt állítja, hogy soha nem lépett be Facebook-felhasználók fiókjába

A New York Times belső dokumentumokon alapuló riportja szerint a Facebook 150 partnerének, például a Netflixnek, az Amazonnak, a Spotify-nak és a Royal Bank of Canadának különleges jogokat adott, amelyek révén egyes cégek olvashatták vagy akár törölhették is felhasználók személyes üzeneteit.

2014-ben mutatta be a Netflix azt a funkciót a Facebookon, amely révén a felhasználók sorozatokat ajánlhattak ismerőseiknek. A Netflix szerint a funkció révén nyerhettek betekintést a felhasználók privát adataiba, amivel soha nem éltek vissza, és habár hosszan kísérleteztek a közösségi média nyújtotta lehetőségekkel, a funkció nem volt népszerű, így azt 2015-ben megszüntették.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..