Hírek

A Netflix elkaszálta az American Vandalt

American Vandal

Két sikeres szezon után a Netflix nem rendelte be az American Vandal újabb évadát. Az amerikai gimnáziumban játszódó nyomozásoknak azonban nem minőségi okokból van vége.

Idén szeptemberben indította 2. évadát az American Vandal című félórás dokumentumfilm-sorozat (kritikánk itt), azonban korántsem azért van vége, amiért általában sorozatokat elkaszálnak – gyanakodva sejtet a Variety.

Az itthon is egyre népszerűbb nyomozós dokumentumfilm-sorozatok közül is kiemelkedett a gimnázium kezelhetetlen diákját felmenteni igyekvő nyomozás története. Dylant ugyanis azzal vádolják, ő festett majd’ két tucat tanár autójára péniszt graffiti gyanánt. Egy iskolai nyomozócsoport azonban be akarja bizonyítani ártatlanságát. A hamar nagy népszerűségnek örvendő sorozat kritikailag is sikeres, jelenleg 97%-on áll a kritikákat gyűjtő Rotten Tomatoes oldalon.

Próbarepülés: szemérem és szemérmetlen

Hogy mégis miért szűnik meg két évad után, különböző elképzelések vannak. Ugyanis az amerikai CBS televíziótársaság gyártja, tehát noha eredeti Netflix sorozat, a gyártást mégsem a streaming óriás végzi.

Egyes vélemények szerint a Netflix maga szeretné átvenni a gyártást is, hogy minden jog felett rendelkezhessen. Mások azt mondják, éppen hogy más platformok érdeklődnek a sorozat bemutatása iránt. Hogy mit hoz a jövő, és hol lesznek láthatóak később a nyomozó gimnazisták, hamarosan kiderülhet.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com