Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

A Netflix elkaszálta az American Vandalt

American Vandal

Két sikeres szezon után a Netflix nem rendelte be az American Vandal újabb évadát. Az amerikai gimnáziumban játszódó nyomozásoknak azonban nem minőségi okokból van vége.

Idén szeptemberben indította 2. évadát az American Vandal című félórás dokumentumfilm-sorozat (kritikánk itt), azonban korántsem azért van vége, amiért általában sorozatokat elkaszálnak – gyanakodva sejtet a Variety.

Az itthon is egyre népszerűbb nyomozós dokumentumfilm-sorozatok közül is kiemelkedett a gimnázium kezelhetetlen diákját felmenteni igyekvő nyomozás története. Dylant ugyanis azzal vádolják, ő festett majd’ két tucat tanár autójára péniszt graffiti gyanánt. Egy iskolai nyomozócsoport azonban be akarja bizonyítani ártatlanságát. A hamar nagy népszerűségnek örvendő sorozat kritikailag is sikeres, jelenleg 97%-on áll a kritikákat gyűjtő Rotten Tomatoes oldalon.

Próbarepülés: szemérem és szemérmetlen

Hogy mégis miért szűnik meg két évad után, különböző elképzelések vannak. Ugyanis az amerikai CBS televíziótársaság gyártja, tehát noha eredeti Netflix sorozat, a gyártást mégsem a streaming óriás végzi.

Egyes vélemények szerint a Netflix maga szeretné átvenni a gyártást is, hogy minden jog felett rendelkezhessen. Mások azt mondják, éppen hogy más platformok érdeklődnek a sorozat bemutatása iránt. Hogy mit hoz a jövő, és hol lesznek láthatóak később a nyomozó gimnazisták, hamarosan kiderülhet.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..