Hírek

A Netflix elnézést kér a pedofiloknak kedvező filmmarketingjéért

Hamarosan érkezik a Cuties című francia film a Netflixre, ám a szolgáltató által közzétett posztert és előzetest nagy negativitás várta.

Jeffrey Epstein is elismerően csettintene azért a marketingért, amivel a Cuties című filmet próbálták eladni. A francia film az idei Sundance filmfesztiválon szerepelt, és díjnyertes alkotássá vált: forgalmazására pedig lecsapott a Netflix. A történet főhőse egy 11 éves lány, aki mélyen vallásos családjával ellenszegülve egy tánccsapat tagjává válik, miközben fokozatosan fedezi fel a benne ébredező nőiséget.

A Cuties 82%-os elismertséggel szerepel a Rotten Tomatoes oldalon: a kritikusok többek közt azt is dicsérték, hogy érzékenyen beszél az érzékeny témákról.

Az internet azonban ellenhadjáratba kezdett a filmmel kapcsolatban. A pár napja megjelent plakátot ugyanis az a vád érte, hogy 11 éves lányokat szexualizál – és valóban, aki látta a posztert, az jogosan jöhetett zavarba a pucsító általános iskolásoktól. Az előzetes szintén rengeteg dislike-ot kapott, hiszen a film témájához szorosan kapcsolódik ez a fajta erotikus pózolás, a táncból kifolyólag.

A Netflix gyorsan törölte a posztert, és kicserélte egy új, barátságosabb verzióra (Mindkét plakát megtekinthető a Deadline oldalán). Ennek ellenére a film korhatárbesorolása 17+, tehát a korosztály, amiről szól, nem tekintheti meg. Az ilyen ambivalenciák miatt biztosítható, hogy a Cuties elleni kisebb forradalom még nem állt meg, és szeptember 9-én, a premier napját követően folytatódni fog.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com