Hírek

A Netflix megvásárolta Mundruczó Kornél új filmjének jogait!

Mundruczó Kornél legújabb, Velencében díjat nyerő filmjét a streaming nagyágyú Netflix fogja világszerte bemutatni! A Pieces of a Woman így – remélhetőleg – sokakhoz el tud jutni.

A Netflix megkötötte a számunkra nagyon örömteli szerződést a Mundruczó Kornél által rendezett Pieces of a Woman című drámát érintően. A film világpremierjét Velencében tartották, és a Mustrát követő torontói (online) fesztiválon is látható. Ez a Netflix második nagy fesztiválügylete, mivel korábban megszerezte a Halle Berry által rendezett Bruised jogait is – adta hírül a Deadline.

Impozáns gárda szerepel a filmben: Vanessa Kirby , Shia LaBeouf, Molly Parker, Sarah Snook, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Jimmie Falls és Ellen Burstyn.

A dráma egy házasság felbomlását járja körbe, és tragikus kiindulópontja, hogy a pár kislánya nem sokkal a születése után meghal.

A film forgatókönyvét Wéber Kata írta. Martha (Kirby) és Sean (LaBeouf) szerelemittasan és izgatottan várják első babájukat. Ám előre nem látott szövődmények miatt meg kell szakítaniuk a szülésznő (Parker) által vezetett otthonszülésüket. A pár innentől tragédiák sorozatát éli át.

A Pieces of a Woman egyébként a nemzetközi porondon leginkább a Fehér Isten rendezésével elismertté vált Mundruczó első angol nyelvű filmje. A siker viszont rögtön bemutatásakor megtalálta a produkciót, ugyanis Vanessa Kirbyt Velencében a legjobb színésznőnek járó Coppa Volpi-díjjal tüntették ki.

 Mundruczó örömmel nyilatkozott: „Európai filmkészítőként nem lehetnék izgatottabb és hálásabb, hogy a Netflix segítségével megleltem az otthonomat ehhez a filmhez. Ízlésük a független filmekben olyan, mint a United Artistsnek az 1970-es években. A filmkészítők igazi bajnokai és eredeti hangjai  ők mostanság.”

Amikor Scorsese beszállt a projektbe executive producerként, ezt nyilatkozta a Deadline-nak: „Szerencsés látni egy filmet, amely meglepetést okoz. Kiváltság segíteni abban, hogy megtalálja a megérdemelt széles közönséget. 

A Pieces of a Woman számomra mély és egyedülállóan megindító élmény volt. 

Az első jelenetektől kezdve érzelmileg azonosultam vele. Az élmény csak fokozódott, miközben figyeltem a filmben végzett remek színészi munkát, amelyet régi kollégám, Ellen Burstyn produkált. Úgy érezhetjük, mintha egy családi válság és erkölcsi konfliktus örvényébe kerültünk volna annak minden árnyalatával, gondosan és együttérzően, de ítélet nélkül. Mundruczó Kornél gördülékeny, magával ragadó stílusban dolgozik a kamerával, ami megnehezíti az elfordulást, és lehetetlen nem odafigyelni.”

Közben a Deadline arról is beszámolt, hogy Netflix továbbra is uralja a üzletkötéseket a 2020-as torontói filmfesztivál piacon nyélbe ütött szerződéseivel.  A streamingóriás legutóbb 30 millió dollár közeli megállapodást kötött a Malcolm & Marie című romantikus dráma forgalmazási jogaira. A filmet Sam Levinson rendezte. Főszereplői Zendaya és John David Washington.

Washington egy filmrendezőt játszik, aki barátnőjével (Zendaya) hazatér egy ünnepélyes filmbemutatót követően, miközben kritikai és pénzügyi sikertelenség kíséri a munkáját. Az este hirtelen fordulatot vesz, amikor kapcsolatukról őszintén kezdenek beszélni, és ez próbára teszi egymás iránti szeretetüket.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com