Hírek

A Netflix újabb nagy dobásában visszatér Sophia Loren

Sopfia Loren

A streaming óriás megvásárolta az Előttem az élet című regény megfilmesítési jogait. A főszerepben pedig az olasz filmdíva, Sophia Loren tér vissza a mozivászonra.


Hirdetés

A film szüzséje szerint: Olaszország tengerpartján a holokauszt túlélő, Madame Rosa (Loren) nehéz sorsú gyerekek napközis óvodáját működteti. Befogadja Momót, a 12 éves utcakölyköt, a fiút, aki nem sokkal korábban kirabolta őt. A két magányos lélek egymás védelmezőjévé válik, és szinte családi kötelék alakul ki köztük.

Romain Gary bestsellerének azonos című filmadaptációját Edoardo Ponti rendezi majd, a forgatókönyvet Ugo Chiti (Dogman – Kutyák királya) írta Pontival közösen – írja a The Hollywood Reporter.

Sophia Loren mellett a főbb szerepekben láthatóak lesznek majd: Ibrahima Gueye, Renato Carpentieri és Massimiliano Rossi.

„Boldogabb nem is lehetnék, hogy egy ilyen különleges filmen dolgozom együtt a Netflix-szel. Pályafutásom során a legnagyobb stúdiókban dolgoztam, de bizton állíthatom, hogy egyiküknek sem volt szélesebb körű elérhetősége, és a Netflixhez hasonló kulturális sokszínűsége, és ezt szeretem bennük.

Megértették, hogy csak akkor épít egy globális stúdiót, ha minden ország helyi tehetségét ápolja, és ezeknek az egyedi hangoknak lehetőséget ad arra, hogy meghalljanak. Mindenki megérdemli, hogy meghallgasson, erről szól az Élet előre című filmünk , és erről szól a Netflix is” – mondta Sophia Loren.

Edoardo Ponti és Sophia Loren

„Sophia Loren a világ egyik legcsodálatosabb és legszebb színésznője. Nagy örömmel fogadjuk őt, Edoardót és a tehetséges csapatot, akik elkészítik ezt a filmet a Netflix családjának. Az Előttem az élet egy gyönyörű és bátor történet, amelyet – akárcsak magát Sophiát – Olaszországban és a világ minden táján imádni fogják” – tette hozzá Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója.

A film bemutatójának időpontját később tervezik bejelenteni.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés