Hírek

A Netflix újra megcsinálta a maga Hang nélküljét – The Silence előzetes

Nagyon bejöhetett a legnagyobb streaming szolgáltatónak, a Netflixnek John Krasinski horrorfilmje, ugyanis fél éven belül már másodszor dobnak ki egy Hang nélkül utánzatot. A Madarak a dobozban (Bird Box) egy lelketlen iparosmunka volt, hasonlóan semmilyennek tűnik a The Silence.


Hirdetés

Tim Lebbon apokaliptikus horror-regényét adaptálta nagyvászon helyett tablet- és telefonképernyőkre a Netflix: érkezik a The Silence, ami kísértetiesen hasonló ígérettel paráztat, mint a tavalyi Hang nélkül. A high-concept horror filmek aranykorukat élik, az elmúlt években a “mi lenne, ha” szerű egyszerű felütéssel élt a nagysikerű A bűn éjszakája, a Cloverfield Lane 10 és a Vaksötét is, emellett minden idők legnézettebb Netflix-filmjévé vált a Hang nélkülhöz hasonló érzékszervvesztéssel operáló Madarak a dobozban.

Most még nagyobb koppintást dob fel az internetre a Netflix, a The Silence ugyanis egy olyan világvége szcenáriót vázol fel, amiben kussban kell maradni, különben jön a veszedelem és riadalom. Annyi változást azért eszközöltek, hogy most kisebb testű denevér-méretű teremtmények tartják csöndben a túlélőket.

A filmben feltűnik majd Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Miranda Otto és John Corbett is. A The Silence április 10-től nézhető a Netflixen, ami majdhogynem megegyezik a Hang nélkül tavalyi premierdátumával. Furcsa, hogy akkor pont eredetisége miatt ünnepelték Krasinski rendezését, most pedig egy éven belül másodszor kalauzolnak el minket egy olyan világba, ahol nagyon komoly tétje van egy fingásnak, ráadásul jön a Hang nélkül 2. is.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés