Hírek

A Netflixé lett a Tőrbe ejtve 2. és 3. része

Komoly összegért szerezte meg magának a Netflix a Tőrbe ejtve újabb két részét. A sztárokkal teletömött humoros whodunit folytatásaiban visszatér Daniel Craig, illetve a rendező Rian Johnson is.

Állítólag nagyjából 450 millió dolláros összegért vásárolta meg a Netflix a 2019-es év egyik üde színfoltjának folytatásait. A Tőrbe ejtve a klasszikus krimik legjobbjait idézte, ráadásul olyan szereposztással, amelyeket hasonló műfajban csak Agatha Christie-feldolgozásokban láthatunk mostanság. Nem is csoda hát, hogy tavaly év elején jött is a hír, hogy folytatást kap a whodunit.

Most azonban még egy ennél is jobb hírt kaptunk: Daniel Craig különc detektívjét nem egy, hanem kettő darab folytatásban is láthatjuk majd.

A Collider alapján szerencsére a filmet író és rendező Rian Johnson is visszatér, hogy újabb csavaros gyilkosságokkal próbáljon meg kifogni Benoit Blanc detektíven. Nem is kis pénzért! Míg az eredeti darab, amely nem mellesleg Oscar-jelölést is hozott Johnsonnak, 40 millió dolláros büdzsével dolgozott, addig a 2. és a 3. rész jogai 450 millió dollárért keltek el.

A hype persze érthető, hiszen a Tőrbe ejtve mind a szakmát, mind a közönséget megnyerte magának, az ügyeletes James Bond pedig egy sokkal humorosabb oldalát mutathatta meg a rajongóknak. A két évvel ezelőtt bemutatott krimi olyan nagy nevekkel érkezett egyébként, mint az azóta sajnálatosan elhunyt Christopher Plummer, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Collette és LaKeith Stanfield.

Hogy a szereplőgárdából Daniel Craig mellett visszatér-e bárki, azt egyelőre nem tudni. Mivel azonban valószínűleg teljesen új történettel érkeznek a folytatások, egyedül a rendőrt alakító Stanfield karakterének lehet helye a 2. és 3. részben.

Premierdátumról egyelőre korai lenne beszélni, de az nem rossz jel, hogy Craig mindössze másik két projekten dolgozik majd a közeljövőben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.