Hírek

A Netflixé lett Benedict Cumberbatch és Elisabeth Moss közös filmje

A Jane Campion rendezte The Power of the Dog a Netflixnél landolt. Az ikonikus rendezőnő alkotásáért nagy verseny folyt. Nem is csoda, hiszen Benedict Cumberbatch és Elisabeth Moss a film két főszereplője.

A Deadline alapján Cannes-ban került a piacra a film, ahol többen is érdeklődést mutattak iránta. Végül a versenyt a streaming óriás Netflix nyerte: a The Power of the Dog 2021-re készül el a tervek szerint.

A film egy ’67-es Thomas Savage regény adaptációja lesz, a történet pedig egy testvérpárról és egyikük feleségéről szól majd. Phil és George közösen vezetik Montana legnagyobb farmját, a két testvér pedig nem is lehetne különbözőbb személyiségű. Phil erőszakos, akaratos és olykor szadista, míg George nyugodt és kedves. Utóbbi titokban elvesz egy helyi özvegyet, akinek előző házasságából már van egy fia. Phil mindezt korántsem nézi jó szemmel, és mindent elkövet, hogy a nő és fia életét pokollá tegye.

Amellett, hogy a filmet Jane Campion rendezi, a modern feminista filmtörténet egyik legkiemelkedőbb alkotója, azért érdemes a mű a figyelemre, mert ezt a teljesen negatív szereplőt fogja alakítani Cumberbatch, akit nagyon ritkán látni antagonistaként.

A szóban forgó özvegy bőrébe pedig a mindig hibátlan Elisabeth Moss bújik. A további szereplőgárda egyelőre nem ismert, de ha tényleg csak ’21-re érkezik a kész film, van még ideje a See-Saw Films stúdiónak a további bejelentésekre.

Campion egyébként tíz éve nem rendezett filmet, utolsó projektje, A tó tükre című sorozat pedig 2017-ben ért véget. Így még jobban felértékelődik az Arany Pálma- és Oscar-díjas rendezőnő legújabb munkája.

A Netflix a nemzetközi forgalmazási jogokat kapta meg a The Power of the Doghoz, az Egyesült Királyságon belül a BBC Filmsé lesznek a jogok.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com