Hírek

A Netflix a legfrissebb szolgáltató?

A Netflixet sokan kritizálják filmkínálata miatt, de az tény, hogy a szolgáltató nagyon belehúzott, és sorban érkeznek az újabb és újabb saját gyártású tartalmai. A Rotten Tomatoes megvizsgálta a kínálatát, és szerintük a Prime Videót, a Hulut és az HBO-t is megelőzi a csatorna kínálata – olvastuk a SlashFilm.comon.

Certified Fresh, azaz tanúsítottan friss tartalom értékelést azok a filmek kapnak a kritikai portáltól, melyek nem egyszerűen új megjelenésnek számítanak, de független produkcióknál legalább 40, a többi esetében legalább 80 legalább 75%-os értékelést kaptak a nézőktől. E szerint a Netflix keményen lepipál mindenkit: a Netflixnél 596 film kapott Certified Fresh besorolást a 3,839 elérhető filmből.

Ugyanez az érték 232 az elérhető 17 461 filmből a Prime Videónál, 223 film 2336-ból a Hulunál és mindösszesen 38 film az HBO 815 elérhető filmjénél.

Persze nagy kérdés, hogy ez vajon valóban a minőség mérőszámának tekinthető-e. Egyrészt a Netflix kínálata az utóbbi időben csökkent (2010-ben durván 6755 film volt elérhető náluk), másrészt például egyáltalán nem elérhetők náluk 1985 előtti alkotások. A frissesség önmagában még nem érték – de tény, hogy a pozitív megítélés tapintható.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..