Hírek

A Netflix a legfrissebb szolgáltató?

A Netflixet sokan kritizálják filmkínálata miatt, de az tény, hogy a szolgáltató nagyon belehúzott, és sorban érkeznek az újabb és újabb saját gyártású tartalmai. A Rotten Tomatoes megvizsgálta a kínálatát, és szerintük a Prime Videót, a Hulut és az HBO-t is megelőzi a csatorna kínálata – olvastuk a SlashFilm.comon.

Certified Fresh, azaz tanúsítottan friss tartalom értékelést azok a filmek kapnak a kritikai portáltól, melyek nem egyszerűen új megjelenésnek számítanak, de független produkcióknál legalább 40, a többi esetében legalább 80 legalább 75%-os értékelést kaptak a nézőktől. E szerint a Netflix keményen lepipál mindenkit: a Netflixnél 596 film kapott Certified Fresh besorolást a 3,839 elérhető filmből.

Ugyanez az érték 232 az elérhető 17 461 filmből a Prime Videónál, 223 film 2336-ból a Hulunál és mindösszesen 38 film az HBO 815 elérhető filmjénél.

Persze nagy kérdés, hogy ez vajon valóban a minőség mérőszámának tekinthető-e. Egyrészt a Netflix kínálata az utóbbi időben csökkent (2010-ben durván 6755 film volt elérhető náluk), másrészt például egyáltalán nem elérhetők náluk 1985 előtti alkotások. A frissesség önmagában még nem érték – de tény, hogy a pozitív megítélés tapintható.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya