Hírek

A Netflixre érkezik a Birmingham bandája-film

Ahogy azt már márciusban megírtuk, érkezik a Birmingham bandája (Peaky Blinders) film, de az csak most derült ki, hogy a produkció zöld utat kapott a Netflixnél is. Cillian Murphy nemcsak Tommy Shelby szerepében tér vissza, de producerként is feltűnik. Az egyelőre cím nélküli film forgatókönyvét a legendás sorozat showrunnere, Steven Knight írja, a rendezői székbe az első évadban már dirigáló Tom Harper ül.

A Shelby család rajongói végre fellélegezhetnek: a régóta suttogott hír igaz, biztosan elkészül a sorozat egész estés folytatása. A Netflix és a BBC közös produkciójának forgatása még idén elkezdődik. 

Knight már márciusban nyilatkozott a készülő filmről, de hivatalos megerősítés csak most érkezett meg a streamingóriástól. A cselekmény részleteiről és a további szereposztásról egyelőre nem sokat tudni, annyi bizonyos csupán, hogy a film története a második világháború idején játszódik majd.

Az Oppenheimerért Oscart-nyerő Murphy ma így nyilatkozott a Deadline-nak: „Úgy tűnik, Tommy Shelby nem végzett velem… Nagyon örömteli, hogy újra együtt dolgozhatok Steven Knighttal és Tom Harperrel a Peaky Blinders filmváltozatán. Ez a rajongóknak szól”.

A Shelby bűnözőcsalád történetét feldolgozó Peaky Blinders 2013-ban indult és 2022-ben ért véget a hatodik évaddal, de mivel hét évadosra szánták a szériát, már ekkor szóba került a filmes folytatás lehetősége. Most úgy tűnik, ez végre tényleg megvalósul.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com