Hírek

A Netflixre tart a Resident Evil

A Netflixre költözhet az akcióhorror játékok egyik legismertebb képviselője, a Resident Evil. A japán játékszéria már több feldolgozást is megélt, és sosem a rajongók felhőtlen örömére. Vajon ez végre képes lesz az ő tetszésüket is elnyerni?

A Deadline értesülései szerint a Netflix egy olyan sorozat előkészítésén dolgozik, amely a Resident Evil játékfranchise-ot veszi alapul. A horrorjáték nem először kap adaptációt: 2002-ben indult útnak a magyar fordításban A kaptárra keresztelt széria Milla Jovovich főszereplésével, amelynek hatodik darabja két éve került a mozikba. A mozivásznon túl négy alkalommal DVD-re készült animációs filmen láthattuk Raccoon City hőseinek megpróbáltatásait.

A Netflix adaptációjáért ugyanaz a Constantin Film felel, amely a mozifilmeket is készítette, és a 2020-ra tervezett reboot fölött is bábáskodik. A sorozat ráadásul nem is válna el ettől a reboottól, hanem annak felvezetője, kiegészítője lenne: a Resident Evil mitológia két, egymással megférő oldala. A hírek szerint története már annyiban újszerű lesz, hogy a játékszériában gonosznak számító cég, az Umbrella Corporation (Védernyő Vállalat) ténykedéseit követné egy olyan világban, amelyet már letarolt a zombihordákért felelős T-vírus. Habár ennél többet még nem tudni a sorozatról, és jelenleg is showrunnert keresnek az élére, azt ígérik, a széria megtartja az alapanyag jellegzetességeit, és easter eggekkel is bőven számolhatnak a rajongók.

A Resident Evil mozifilmek (habár a megítélésük változó mind a laikus, mind a rajongó nézők körében) nagyon jól kerestek világszerte – 1,2 milliárd dolláros összbevételükkel a legtöbbet arató videójáték-adaptációk jelenleg. Az újítás, a szemléletváltás ettől függetlenül nem feltétlenül hátrány a szériának, és nem is meglepő, hogy most kezdenek hozzá: 2017-ben az alapot adó videójátékok is új irányba indultak el a sorozat legfrissebb számozott részével, a Resident Evil 7: Biohazarddal.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya