Hírek

A nyáron 80 millióan néztek romkomot a Netflixen

Új életet lehelt a romantikus komédia zsánerébe a népszerű streaming szolgáltató, melynek felhasználói tömegével habzsolták a szerelmes, de vicces filmeket.

A Micsoda nő sikere nyomán a ’90-es években indult egy romantikus vígjáték hullám, ami a 2000-es években tetőzött. Azóta ugyan lassú halált szenvedett, most azonban a népszerű streaming szolgáltatón, a Netflixen úgy tűnik, máris reneszánszát éli a szubzsáner.

A kedden nyilvánosságra hozott adatok szerint a Netflix felhasználói közül 80 millióan néztek romkomokat idén nyáron az oldal saját tartalmai közül. A cég kiemelte A fiúknak, akiket valaha szerettem című film sikerét, ami az oldal valaha volt egyik legnézettebb eredeti filmjévé vált, ráadásul egyike a legtöbbször újranézett produkcióknak.

Matt Brodlie, a Netflix eredeti filmes tartalom gyártásáért felelős igazgató pár hónapja meghirdette Summer of Love (a szerelem nyara) filmfolyamot, melynek keretében az elmúlt hónapokban több eredeti romkommal jelentkezett az oldal. Az elmúlt hónapokban a fent említett A fiúknak, akiket valaha szerettem mellett a Set It Up, Like Father, Sierra Burgess Is a Loser, Ibiza, Alex Strangelove és a The Kissing Booth erősítette a romantikus komédia vonalat az oldalon.

A fiúknak, akiket valaha szerettem (2018)

A Netflix nem hozza nyilvánosságra filmjei pontos nézettségi adatait, ám egyéb statisztikákból lehet következtetni egy-egy eredeti alkotás sikerére. Például A fiúknak, akiket valaha szerettem főszereplőinek, Lana Condor és Noah Centineo Instagram oldalai valósággal felrobbantak a film bemutatója után: előbbi profiljának követő tábora 0,1-ről 5,5 millióra, utóbbinak 0,8-ról 13,4 millió főre ugrott.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com