Hírek

A Paddington 2 lett a legjobbra értékelt film a Rotten Tomatoes történetében

Eddig 169 kritika született a Paddington 2-ről, és az összes pozitív.

Furcsa anomália keletkezett a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon: a Paddington 2 lett minden idők legjobbra értékelt filmje, amit akár úgy is lefordíthatunk, hogy

ez a legjobb film a világon.

A film értékelése jelenleg „100% fresh”, azaz a 169 kritikus mindegyike pozitív véleménnyel volt róla. Ezzel a Paddington 2 lekörözte a Toy Story 2-t (amelyről 163 pozitív kritika született). Korábban a Lady Bird is rekorder volt, ám időközben született róla egy negatív kritika is – de Greta Gerwig coming-of-age filmje így is 217 pozitív értékeléssel büszkélkedhet.

Paul King, az eddigi két Paddington-film rendezője azt nyilatkozta, „a Paddington-filmek igazi szerelemgyerekek. Nagyon sokan tették bele a szívüket-lelküket hónapokon vagy akár éveken keresztül; az utolsó kockáig kézműves alkotásokról van szó, és nagyon hálásak vagyunk a pozitív fogadtatásért. Reméljük, hogy ez is arra ösztönzi majd a nézőket, hogy menjenek el a moziba, és győződjenek meg róla, hogy egy beszélő állatos film is lehet jó, illetve döntsék el, hogy Hugh Grant lehet-e ördögien jóképű nővérkének öltözve. (A válasz: igen.)”

A Paddington 2-ben Ben Whishaw adja a mackó eredeti hangját, mellette pedig Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Jim Broadbent, Brendan Gleeson és Julie Waters is feltűnik. A filmet mi is nagyon szerettük – ha még nem láttad, a legtöbb moziban még elcsípheted!

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com