Hírek

A Paramount elkaszálta David Fincher Z világháború folytatását

Z világháború (World War Z)

A 2013-as zombifilm, a Z világháború régóta várt folytatását David Fincher rendezte volna, a projektet azonban jegelte a stúdió. 

Az IndieWire információi szerint a Paramount égisze alatt fejlesztett Z világháború folytatást költségvetési problémák miatt nem fejleszti tovább a stúdió. David Fincher, a Harcosok klubja és a Social Network ünnepelt rendezője az első rész 190 milliós büdzséjénél kisebb összegből is szerette volna tető alá hozni a folytatást, ám a tervezett összeget még így is sokallta a stúdió. A produkció munkálatai idén júniusban kezdődtek volna, és a hírek szerint az első rész főhőse, Brad Pitt is szerepelt volna a második részben.

David Fincher
David Fincher

A film producerei, Dede Gardner és Jeremy Kleiner ősszel, a Csodálatos fiú világpremierjén megerősítették, hogy Fincher továbbra is érdekelt a film megrendezésében, és nyáron neki is lát a produkciónak, miután leszállította a Netflixnek a Mindhunter második évadát. Pitt szintén addigra befejezte volna Quentin Tarantino új filmjének, a Volt egyszer egy Hollywoodnak a forgatását, így a tervek szerint nyáron csatlakozott volna a Z világháború 2 stábjához.

A Marc Forster rendezte eredeti Z világháború 2013-ban 530 milliót hozott a konyhára a Paramountnak, a folytatásban viszont úgy tűnik, elvesztette a hitét a stúdió.

Avatar

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya