Hírek

A Peninsula a Vonat Busanba világát bővíti tovább

A Vonat Busanba négy éve megmutatta, hogy még mindig lehet izgalmas és drámai történetet mesélni zombiinváziókról és túlélőkről. Yeon Sang-ho új filmje, a Peninsula, visszatér ebbe a világba, hogy megmutassa, mi zajlik az élőholtak által letarolt egykori Dél-Koreában.

Az utóbbi évtizedben a zombis filmek új erőre kaptak (többek között hála a The Walking Deadnek), a zsáner ugyanakkor folyamatosan fárad is. A dél-koreai Yeon Sang-ho azonban bizonyította, hogy az élőhalottak klasszikus hagyományai mentén is lehet még jó filmet készíteni. A 2016-os Vonat Busanba a zombikat finoman hangszerelt emberi drámával keverte – a filmet mi is beválogattuk az évtized legjobb horrorjai közé.

A Screendaily interjút készített a rendezővel a Peninsula kapcsán, amely ha nem is hivatalos folytatása a Vonat Busanbának, de szellemi örököse. Yeon Sang-ho elmondása alapján, az új filmje „négy évvel játszódik a Vonat Busanba után, ugyanabban az univerzumban, de a történetét nem folytatja, ahogy a szereplők sem térnek vissza. A zombiinvázió után a koreai irányítás összeomlott, és nem maradt semmi, csak a környék földrajzi jellemzői.” Ezért is kapta a Peninsula, avagy Félsziget címet.

Gang Dong-won

A rendező sokáig nem akart hozzákezdeni egy folytatáshoz – ihletre várt, nem a korábbi filmjének sikerén akart élősködni. Megragadta azonban egy posztapokaliptikus világ építésének az ötlete, ami elvadult, de az ősi időkhöz hasonlóan megvannak a saját szabályai. A Peninsula úgy fog hozzáadni az univerzumához, ahogy az A bolygó neve: Halál tette a Nyolcadik utas: a Halállal.

Yeon Sang-hót emellett a zombifilmek ősatyjának, George Romerónak a Holtak földje című alkotása is inspirálta, ahogy a Mad Max: A harag útja és az Akira is.

A Peninsula főszerepében Gang Dong-wont látjuk majd, aki sikeresen elszökött az egykor Dél-Koreaként ismert területről, hogy aztán visszaparancsolják egy küldetésre. A félszigetet lezárták, hogy elkülönítsék a világtól a zombikat, a katonák azonban rájönnek, hogy vannak még túlélők az élőholtak földjén.

A filmben szerepel még Lee Jung-hyun, Lee Re, Kwon Hae-hyo, Kim Min-jae, Koo Kyo-hwan, és Lee Ye Won is. A rendező újra összeáll néhány kollégájával a Vonat Busanba forgatásáról, olyanokkal, mint az operatőr Lee Hyung-deokkal vagy a látványeffektekért felelős Jung Hwang-súval.

Azt még nem tudni, hogy a Peninsula mikor jelenik meg, a forgatás még 2019-ben véget ért. Mivel amerikai forgalmazót már sikerült szerezni, így Dél-Koreán kívül is vetítik majd.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..