Hírek

A Pixar legújabb eredeti filmje az élet nagy kérdéseire keresi a választ

Ismét egy eredeti címmel rukkolt elő a Pixar. Pete Docter Soul című mozija pontosan öt évvel előző filmje, az ünnepelt Agymanók után mutatkozik be.

A 2000-es években csupa eredeti címmel kényeztetett el minket a Pixar. 2010-ig mindössze két folytatást mutatott be a stúdió és olyan eredeti címekkel dominálták az Oscart, mint a Némó nyomában, A hihetetlen család, a WALL-E vagy Fel!. Később aztán engedtek a kísértésnek, és az elmúlt évtizedben spin-off filmek és folytatások tömkelegét zúdították az arcunkba. A tendencia most a Toy Story 4. bemutatója után fordulni látszik. Jövőre egy sosem látott urbánus fantasyvilágba kalauzol minket a Pixar, érkezik ugyanis az Előre. Utána pedig az élet nagy kérdéseire keres válaszokat a zseniális Pete Docter következő filmje, a Soul (Lélek).

Az Előre a Pixar következő eredeti filmje

Egy éven belül tehát két eredeti Pixar film is érkezik, melyre legutóbb 2015-ben volt példa: akkor az Oscar-díjat is elhódító Agymanók mellett a Dínó tesó okozott kisebb csalódást. A Szörny Rt., a Fel! és az Agymanók kétszeres Oscar-díjas rendezője, Pete Docter új meséjéről egyelőre nem sokat tudni. A hivatalos szinopszisban annyi áll: „a Pixar New York utcáiból kozmikus birodalmakba repíti önt, mialatt az élet legfontosabb kérdéseire keressük a választ.” Tehát szokásos Pixar.

A Soul pontosan öt évvel az Agymanók után jelenik meg, és csak remélni tudjuk, hogy hasonlóan innovatív animációt kapunk. Tavaly, miután John Lasseter elhagyta a stúdiót, Doctert előlépették a vállalat vezető kreatív igazgatójának, és a hírek szerint máris zöld utat kaptak eredeti produkciók. Ezek között van az Oscar-díjas Bao rendezőjének, Domee Shinek az első egészestés filmje.

A Soul 2020. június 19-én debütál a tengerentúlon, várhatóan ekkortájt érkezik meg hazánkba is a film.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..