Hírek

A Pókember film nyerte az Annecy díjkiosztó legfontosabb díját

A Pókember: A pókverzumon át és a A kék szemű szamuráj az Annecyben kiosztott Annie-díjak idei nagy nyertesei.

A Sony Pictures Animation Pókember: A pókverzumon át című filmje hét díjat, köztük a legjobb filmnek járó elismerést is bezsebelte az 51. Annie-díjátadón. A Netflixnek is jó estéje volt: összesen kilenc díjat nyert, ebből az A kék szemű szamuráj című sorozat hatot, köztük a legjobb tévé/média díját is – írja a Variety.

A legjobb játékfilm mellett a Pókverzum filmért Joaquim Dos Santos, Kemp Powers és Justin K. Thompson a rendezői, míg Daniel Pemberton és Metro Boomin a zenei díjat is megkapta. A film emellett az FX, a karaktertervezés, a produkciós tervezés és a vágás díjait is elnyerte.

Az Arcadia Motion Pictures keserédes filmje, a Robot Dreams a legjobb független játékfilm kategóriában nyert.

A Netflix Nimona című játékfilmje (amely a legtöbb, kilenc jelöléssel büszkélkedhetett) két Annie-díjat kapott: egyet Chloe Grace Moretz hangjáért, egyet pedig Robert L. Baird és Lloyd Taylor írók forgatókönyvéért (akik ND Stevenson képregényét adaptálták).

a-fiu-es-a-szurke-gem

Hayao Miyazaki A fiú és a szürke gém című alkotása szintén két díjjal térhetett haza. Miyazaki maga a forgatókönyvért, Takeshi Honda pedig a karakteranimációért kapta a díjat.

A legjobb rövidfilm a WAR IS OVER! John & Yoko zenéje által inspirálva c. alkotás lett. A film márciusban az animációs rövidfilm Oscar-díjért fog versenyezni. A TV/média kategóriákat az A kék szemű szamuráj vezette, és el is nyerte az FX, a karakteranimáció, a produkciós tervezés, az írás és a szerkesztés díjait is az érett közönség számára készült művek TV/média díjai között.

A Disney TV Animation Moon Girl and Devil Dinosaur című filmje három Annie-t nyert: karaktertervezés, storyboarding és szinkronszínészi játék (Diamond White mint Lunella Lafayette/Moon Girl). A Lucasfilm Star Wars: Visions című filmje volt az egyetlen másik többszörös díjazott, amely kettőt kapott, egyet a zenéért, egyet pedig Paul Young rendezéséért.

További TV/Média győztesek: Ghee Happy (óvodásoknak), Hilda (gyerekeknek) és a Kizazi Moto: Generation Fire (rövid sorozat).

A Guardians of the Galaxy Vol. 3 a legjobb élőszereplős karakteranimációért, míg a Marvel’s Spider-Man 2 a legjobb videojátékban készült karakteranimációért járó díjat kapta.

Az Annie-díjátadóra február 17-én, szombaton került sor a UCLA campusán található Royce Hallban.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com