Hírek

A Popeye (és spenótja) újra terítéken, ismét Genndy Tartakovskyval a készítők között

A legendás rendező korábban halottnak titulálta a projektet, de a jelek szerint most újra van esély egy rajzfilmre tőle.

Genndy Tartakovsky neve talán keveseknek ugrik be rögtön, de sokaknak ismerős lehet a múltból. Az animációs rendező műsorain egy generáció nőtt fel – nevezetesen az Y-generáció. Az ő nevéhez fűződnek ugyanis a Cartoon Network legendás rajzfilmsorozatai, úgymint a Dexter laboratóriuma, a Pindúr pandúrok vagy a Szamuráj Jack. A szélesvásznon a Hotel Transylvaniatrilógia köthető a művész nevéhez, amelyet még a Sony stúdió égisze alatt készített – ez az cég, amely elvágta élete projektjét, a Popeye-t.

„Gyerekkorom óta azt érzem, erre a filmre születtem én”

– mondta Tartakovsky a Popeye-ről, amin elég sokat dolgozott 2015-ig, amikor váratlanul teljesen összeomlott a projekt. Most úgy néz ki, mégis van esély a rajzfilm megvalósulására. Az Animation Magazine szerint a rendező a King Features-szel áll össze, hogy újra napirendre kerüljön az animációs film.

A probléma régen az volt, hogy Tartakovsky ragaszkodott Popeye eredeti jelleméhez, míg a stúdió azt szerette volna, ha a figura alkalmazkodik napjaink kívánalmaihoz. Ebből végül az lett, hogy a rendező kiszállt a projektből, a forgatókönyvre viszont felkérték T.J. Fixmant, aki elvileg meg is írta a történetet. Számos, egyelőre megválaszolatlan kérdés merül fel most a hír kapcsán: a Sony még mindig része a projektnek? Ha igen, akkor Fixman forgatókönyve szerint haladnak? A korábbi nézeteltéréseket hogyan rendezték el? Egyelőre ezeket nem lehet tudni, viszont már van egy animációs teszt, ami alább megnézhető (2:00-tól). A jelenetet ugyan még 2014-ben készítették, de elég hiteles képet ad, hogy képzelte el eredetileg Tartakovsky Popeye világát.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya