Hírek

A Popeye (és spenótja) újra terítéken, ismét Genndy Tartakovskyval a készítők között

A legendás rendező korábban halottnak titulálta a projektet, de a jelek szerint most újra van esély egy rajzfilmre tőle.

Genndy Tartakovsky neve talán keveseknek ugrik be rögtön, de sokaknak ismerős lehet a múltból. Az animációs rendező műsorain egy generáció nőtt fel – nevezetesen az Y-generáció. Az ő nevéhez fűződnek ugyanis a Cartoon Network legendás rajzfilmsorozatai, úgymint a Dexter laboratóriuma, a Pindúr pandúrok vagy a Szamuráj Jack. A szélesvásznon a Hotel Transylvaniatrilógia köthető a művész nevéhez, amelyet még a Sony stúdió égisze alatt készített – ez az cég, amely elvágta élete projektjét, a Popeye-t.

„Gyerekkorom óta azt érzem, erre a filmre születtem én”

– mondta Tartakovsky a Popeye-ről, amin elég sokat dolgozott 2015-ig, amikor váratlanul teljesen összeomlott a projekt. Most úgy néz ki, mégis van esély a rajzfilm megvalósulására. Az Animation Magazine szerint a rendező a King Features-szel áll össze, hogy újra napirendre kerüljön az animációs film.

A probléma régen az volt, hogy Tartakovsky ragaszkodott Popeye eredeti jelleméhez, míg a stúdió azt szerette volna, ha a figura alkalmazkodik napjaink kívánalmaihoz. Ebből végül az lett, hogy a rendező kiszállt a projektből, a forgatókönyvre viszont felkérték T.J. Fixmant, aki elvileg meg is írta a történetet. Számos, egyelőre megválaszolatlan kérdés merül fel most a hír kapcsán: a Sony még mindig része a projektnek? Ha igen, akkor Fixman forgatókönyve szerint haladnak? A korábbi nézeteltéréseket hogyan rendezték el? Egyelőre ezeket nem lehet tudni, viszont már van egy animációs teszt, ami alább megnézhető (2:00-tól). A jelenetet ugyan még 2014-ben készítették, de elég hiteles képet ad, hogy képzelte el eredetileg Tartakovsky Popeye világát.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés