Hírek

A Pride kontra Toldi mozi ügyről

toldiAz alábbi sajtóközleményt adta ki a Budapest Film Zrt.

Szomorúan és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az elmúlt napokban cégünk, a Budapest Film Zrt., illetve a közkedvelt Toldi mozi súlyosan sértő és igaztalan vádak célpontjává vált a magyar média egy részében. A megjelent cikkek állításával ellentétben, a szóban forgó Pride-kiállítással kapcsolatban a Budapest Film Zrt.-t a szervezők nem keresték meg, engedélyt nem kértek, a felek megállapodást sem szóban sem írásban nem kötöttek a kiállításról és annak megnyitójáról a Budapest Film Zrt.-nek egyáltalán nem volt tudomása.

A szervezők július 3-án önkényesen kezdték meg a Toldi mozi előterében a kiállítás berendezését, az engedély nélküli munkálatokat leállítottuk, ennek okait közöltük a szervezők képviselőivel. Hangsúlyoztuk azt is, hogy nem a kiállítás tartalma ellen volt kifogásunk, hanem az engedélykérés hiánya vezetett annak felszámolásához. Ezen a napon egyébként a Menjek/Maradjak című magyar dokumentumfilm bemutatóját tartottuk, közel 250 néző részvételével.

A Budapest Film Zrt. az általa üzemeltett mozikban immár húsz éve helyszíne az LMBT filmfesztiváloknak, illetve szervez kisebbségekhez köthető rendezvényeket, fesztiválokat. Érthetetlen számunkra, hogy cégünket egyik napról a másikra „kirekesztéssel, homofóbiával, gyűlöletkeltő politizálással” vádolják. Külön hangsúlyozzuk, hogy néhány nappal korábban a Pride épp a Toldi moziban tartotta több napos rendezvénysorozatának megnyitóját – amelyről szerződés született és rendben le is zajlott.

Szeretnénk jóhiszeműen állni a kialakult helyzethez, ugyanakkor a Budapest Pride oldalán megjelent – és számos sajtótermék által többnyire változtatás nélkül átvett – közleményében olyan súlyos és igaztalan vádakat fogalmaztak meg, amelyek komoly károkat okoztak a cégünk jóhírének. A Budapest Pride néhány óra elteltével levette saját felületéről a szóban forgó közleményt – ám addigra az már számos egyéb helyen megjelent.

Arra kérjük a közvélemény józanul gondolkodó és a kultúra terjesztését szívén viselő részét, ne üljön fel az első indulatból, meggondolatlanul megfogalmazott vádaknak és az azokat felelőtlenül utánközlő újságíróknak. A különböző lapok, portálok és blogok szerkesztőitől pedig azt kérjük, ilyen súlyos vádak esetén sokkal körültekintőbben járjanak el azok publikálása előtt. A Budapest Film Zrt. továbbra is örömmel és nyitottsággal vár mindenkit a mozijaiba.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com