Hírek

A Puskin Kuckó januártól is várja a gyerekeket

puskinkuckoDecemberben Süsüvel és zenemozival, januártól pedig régi és új mesékkel, programokkal várja az óvodásokat, kisiskolásokat a Puskin Moziban a Puskin Kuckó, a Budapest Film gyerekeknek szóló programsorozata.

A Puskin Kuckó több éve dolgozik azon, hogy igényes, mégis szórakoztató előadások szervezésével hozzájáruljon a legfiatalabb generáció vizuális neveléséhez, kulturális ízlésük formálásához  áll a Budapest Film Zrt. közleményében.

A Puskin Kuckóban bábszínházi előadások, verses hétvégék, koncertek, filmvetítések, valamint kreatív foglalkozások teszik változatossá a programokat. Januártól új műsorral jelentkezik a Zakatoló Zenemozi, többek között Nyulász Péter költő és Gryllus Vilmos is fellép a gyerekek előtt, emellett folytatódnak a Nefelejcs bábszínház előadásai, a Legkisebbek mozija programok és a Bonbon matiné is várja a gyerekeket.

December 22-én Süsü a sárkány kalandjait nézhetik meg az érdeklődők, a vetítés után pedig sárkánybábokat készíthetnek a gyerekek. Még ebben az évben, december 29-én sor kerül a Zakatoló Zenemozi újabb koncertjére is, amely során a csaknem háromnegyed órás programban élőzenei kísérettel vetítenek le öt ismert mesefilmet.

Január 5-én a Sammy nagy kalandja 2. című rajzfilmet mutatják be, másnap pedig a Nefelejcs Bábszínház adja elő Kippkopp és a kipikopik című darabját.

Január 12-én a Bonbon matiné műsorában a Brassimum Fúvós Együttes Prokofjev Péter és a farkas című művét hallhatják a gyerekek, 13-án pedig egy meseklasszikussal, Dargay Attila 1979-ben készült Ludas Matyijával ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok. Január 19-én A kisvakond és a hóember kalandjai moziprogrammal készülnek a szervezők, 20-án pedig a Kippkopp a hóban bábelőadásra várják az érdeklődőket.

Február első hétvégéjét a verseknek szentelik: 2-án a Nefelejcs Bábszínház Egyszer egy hétpettyes című meséjében a jól ismert gyerekdal elevenedik meg asztali bábokkal, vasárnap pedig Nyulász Péter tart interaktív foglalkozást sok találós kérdéssel és vetítéssel egybekötve.

Február 9-én a Bonbon matiné keretében az Air Corde Trió Állati zenék című műsora csupa olyan zeneművet sorakoztat fel, amely állatokkal kapcsolatos, így felcsendül többek között Vivaldi Pacsirtája, Saint-Saens Hattyúja és Elefántja, Rimszkij-Korzakov Dongója, és megszólalnak Rossini Macskái is. Másnap a 2013-as Lengyel-év kapcsán a Varázsceruzát vetítik.

Gryllus Vilmos a farsang közeledtével február 16-án Maszkabál című koncertjével várja a látogatókat.

A részletes program és a műsorok leírása a Puskin Kuckó Facebook-oldalán érhető el.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com