Hírek

A Quibi streaming platform hírműsorokat is tervez

BBC

A Quibi, Jeffrey Katzenberg és Meg Whitman rövid tartalmakra specializálódott streaming platformja bejelentette együttműködését a BBC-vel.

Folyamatosan érkeznek az újabb és újabb hírek a Quibi nevű újszerű, mobilokra optimalizált streaming platformmal kapcsolatban, ami a tervek szerint 2020. április 6-án válik elérhetővé a felhasználók számára.

A cégnek már olyan A-listás alkotókkal vannak közös projektjei, mint például Guillermo del Toro, Antoine Fuqua és Sam Raimi. A tárgyalások pedig folyamatosan zajlanak. Újabb és újabb nevek merülnek fel hírportálokon a szolgáltatóval kapcsolatban.

Legutóbb egy Liam Hemsworth és Christoph Waltz nevével fémjelzett, mobilra fejlesztett akció-thrilller sorozat tervéről lehetett olvasni a szolgáltatóval kapcsolatban, ami körülbelül 7 perc hosszúságú szegmensenként lesz majd fogyasztható a szolgáltatásban.

A Quibi a minőségi tartalmakra fókuszálva szeretné magához vonzani a felhasználókat. Ennek érdekében, most egy egészen érdekes kooperációról adott hírt a Deadline. A Quibi új partnere a BBC News lesz, akik heti öt alkalommal ötperces hírműsort  készítenek majd a platform számára, elsősorban az Y generáció igényeire fókuszálva. Ez a gondolati irány pedig alapvetőn határozza meg a kizárólag telefonokra fejlesztett szolgáltatás tartalomkoncepcióját.

A Reuters digitális hírekért felelős intézetének 2019-es, 38 országra kiterjedő, hírfogyasztói szokásokat vizsgáló felmérésének eredménye jelentős szerepet játszott a platform vezetőségének döntésében. Egy korábbi hír szerint pedig az NBC News is hasonló műsort fog készíteni a szolgáltató részére.

Azóta, hogy a BBC története 1922-ben elkezdődött, mi két dologra fókuszálunk: új, innovatív utakat szeretnénk találni a hallgatóink felé, és a lehető legjobb minőségű, megbízható híreket szolgáltatni” — nyilatkozta Jim Eagan, a BBC Global News ügyvezető igazgatója, akinek úgy tűnik, tetszenek a Quibi újszerű, innovatív elképzelései.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com