Hírek

A Ragyogás folytatása lesz-e a Ragyogás folytatása?

Vajon a Stephen King könyvéből készülő Álom doktor melyiket folytatja: a Ragyogás filmet, vagy a Ragyogás regényt?

Már tudjuk, hogy Mike Flanagan rendezi Stephen King kultikus művének, a Ragyogásnak a folytatását, az Álom doktort; az adaptációban Ewan McGregor játssza a felnőtt Dant, aki egy hospice-ban dolgozik, és különleges, már gyerekkorában megmutatkozó képességeit felhasználva segít a haldokló betegeken, akik emiatt Álom doktornak nevezik. A filmet 2020. január 24-től láthatjuk – írja a The Hollywood Reporter.

Az előkészületekről azonban keveset tudunk. Vajon az Álom doktor (Doctor Sleep) filmváltozata ragaszkodni fog King regényéhez, vagy egy attól független alkotás készül?

Flanagan elárulta, mire számíthatunk: a rendező a Ragyogás regényváltozatának, és nem a filmadaptációnak a folytatását tervezi – márpedig a kettő nagyon sok vonásban különbözik.

A Ragyogás rendezésekor Kubrick óriási adag rendezői szabadságot vetett be, amikor King regényét feldolgozta, ezzel szinte egy új történetet létrehozva. Ez azonban további kérdést vet fel: azzal, hogy Flanagan a regényváltozatot veszi alapul, értelmezhető lesz-e az Álom doktor a Ragyogás filmváltozatának folytatásaként is?

Ami összeköti a két filmadaptációt, az a bemutatók időpontja: a Ragyogás premierje és az Álom doktor (tervezett) bemutatója között napra pontosan 40 év húzódik.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com