Hírek

A Ragyogás folytatása lesz-e a Ragyogás folytatása?

Vajon a Stephen King könyvéből készülő Álom doktor melyiket folytatja: a Ragyogás filmet, vagy a Ragyogás regényt?

Már tudjuk, hogy Mike Flanagan rendezi Stephen King kultikus művének, a Ragyogásnak a folytatását, az Álom doktort; az adaptációban Ewan McGregor játssza a felnőtt Dant, aki egy hospice-ban dolgozik, és különleges, már gyerekkorában megmutatkozó képességeit felhasználva segít a haldokló betegeken, akik emiatt Álom doktornak nevezik. A filmet 2020. január 24-től láthatjuk – írja a The Hollywood Reporter.

Az előkészületekről azonban keveset tudunk. Vajon az Álom doktor (Doctor Sleep) filmváltozata ragaszkodni fog King regényéhez, vagy egy attól független alkotás készül?

Flanagan elárulta, mire számíthatunk: a rendező a Ragyogás regényváltozatának, és nem a filmadaptációnak a folytatását tervezi – márpedig a kettő nagyon sok vonásban különbözik.

A Ragyogás rendezésekor Kubrick óriási adag rendezői szabadságot vetett be, amikor King regényét feldolgozta, ezzel szinte egy új történetet létrehozva. Ez azonban további kérdést vet fel: azzal, hogy Flanagan a regényváltozatot veszi alapul, értelmezhető lesz-e az Álom doktor a Ragyogás filmváltozatának folytatásaként is?

Ami összeköti a két filmadaptációt, az a bemutatók időpontja: a Ragyogás premierje és az Álom doktor (tervezett) bemutatója között napra pontosan 40 év húzódik.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya