Hírek

A Reagan & Gorbachev főszereplő politikusai Michael Douglas és Christoph Waltz lesznek

Michael-Douglas-Christoph-Waltz-Reagan-Gorbachev

Michael Douglas Reagen, Christoph Waltz Gorbacsov lesz a készülő Reagan & Gorbachev című minisorozatban. Kell ennél többet mondanunk?

A Paramount Television Studios készülő Reagan & Gorbachev sorozatának címszereplői Michael Douglas és Christoph Waltz lesznek – írja a Deadline. A limitált szériát James Foley rendezi. Douglas Ronald Reagen amerikai elnök, míg Waltz Mihail Szergejevics Gorbacsov szovjet elnök szerepében tűnik fel a sorozatban.

A minisorozat Ken Adelman könyve, a Reagan at Reykjavik: Forty-Eight Hours That Ended the Cold War alapján készül. Adelman amerikai diplomataként belülről ismeri az izlandi eseményeket, ami sorsfordítónak bizonyult a hidegháborúban. A könyvet B. Garida dolgozza át forgatókönyvé és a sorozat producerei Douglas, Waltz és Foley mellett Youtchi von Lintel lesz.

A Reagan & Gorbachev az 1986-os izlandi Reagen-Gorbacsov találkozót meséli el, ami a hidegháború fordulópontját jelentette.

A két világhatalom vezetője Reykjavíkban találkozott és eredetileg egy rövid megbeszélést terveztek, ami a későbbi találkozókat készítette volna elő, de hamar megváltozott a helyzet. A 48 órás találkozó során olyan kérdések is előkerültek, mint a nukleáris fegyverek leszerelése, illetve a stratégiai védelmi kezdeményezés (ismertebb nevén Csillagháborús terv). A hétvége túlzás nélkül megváltoztatta a világot és a széria őszinte betekintést ígér Reagen egyik legjelentősebb hivatali pillanatába.

James Foley A kártyavár után az Ötven árnyalata filmek második és harmadik részét rendezte, de legkiemelkedőbb filmje az 1992-es Glengarry Glen Ross. Michael Douglas a Bosszúállók és Hangya filmek mellett sorozatokban is szerepel. A Netflixen érhető el a főszereplésével készült A Kominsky-módszer. Christoph Waltz főszereplője volt a rövid életű Quibi zászlóshajó sorozatának, a Most Dangerous Game-nek. Az osztrák színész a következő James Bond filmben is feltűnik majd, már ha valaha bemutatják a Nincs idő meghalnit.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com