Hírek

A reboot láz elérte a Fűrészt is

James Wan 2004-es rendezői debütálását, a Fűrészt (Saw) egy egész franchise követte, melyet most Chris Rockkal indít újra a Lionsgate és a Twisted Pictures. A premier 2020. október 23-án várható.

Chris Rock a Lionsgate-tel és a Twisted Picturesszel szövetkezett, hogy új vért öntsön az összesen nyolc egészestés és egy rövidfilmet tartalmazó franchise-ba. Az elsősorban komikus szerepeiről híres Rock ezúttal executive producerként és íróként is jegyzi a filmet – ötletéből a már soft-rebootnak mondott Fűrész: Újra játékban (Jigsaw) két szerzője, Pete Goldfinger és Josh Stolberg írják a forgatókönyvet. Az alkotói gárdában maga Wan is ott ül majd, szintén executive producerként – olvastuk a Deadline.comon.

A duma a szokásos: a film egyszerre tiszteleg majd a sorozat előtt, de új ötletekkel fogja megújítani azt. A rendezői székbe Darren Lynn Bousman ül majd – ő sem idegen a Fűrész-univerzumban, hiszen mind a második, mind a harmadik, mind a negyedik részt ő jegyzi. Kérdés, hogyan tud majd megújulni a széria, ha a franchise-ba ennyire erősen beépült csapattal dolgoznak majd rajta…

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya