Hírek

A reboot láz elérte a Fűrészt is

James Wan 2004-es rendezői debütálását, a Fűrészt (Saw) egy egész franchise követte, melyet most Chris Rockkal indít újra a Lionsgate és a Twisted Pictures. A premier 2020. október 23-án várható.

Chris Rock a Lionsgate-tel és a Twisted Picturesszel szövetkezett, hogy új vért öntsön az összesen nyolc egészestés és egy rövidfilmet tartalmazó franchise-ba. Az elsősorban komikus szerepeiről híres Rock ezúttal executive producerként és íróként is jegyzi a filmet – ötletéből a már soft-rebootnak mondott Fűrész: Újra játékban (Jigsaw) két szerzője, Pete Goldfinger és Josh Stolberg írják a forgatókönyvet. Az alkotói gárdában maga Wan is ott ül majd, szintén executive producerként – olvastuk a Deadline.comon.

A duma a szokásos: a film egyszerre tiszteleg majd a sorozat előtt, de új ötletekkel fogja megújítani azt. A rendezői székbe Darren Lynn Bousman ül majd – ő sem idegen a Fűrész-univerzumban, hiszen mind a második, mind a harmadik, mind a negyedik részt ő jegyzi. Kérdés, hogyan tud majd megújulni a széria, ha a franchise-ba ennyire erősen beépült csapattal dolgoznak majd rajta…

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya