Hírek

A Red Hot Chilli Peppers énekese is életrajzi filmet kap

Film készül Anthony Kiedisről, azaz a Red Hot Chilli Peppers frontemberéről. A Scar Tissue azonban sok tekintetben más lesz, mint az elmúlt évek zenés életrajzi filmjei.

Mondhatnánk, hogy lényegében csak idő kérdése volt, mikor készül életrajzi film az egyik leghíresebb rock banda énekeséről, de az érkező alkotás egyelőre úgy tűnik, hogy kicsit máshogy közelíti meg Kiedis és a zenekar történetét.

A Scar Tissue ugyanis az azonos címen megjelent 2004-es életrajzi könyvet dolgozza majd fel, amelyet maga az énekes írt.

A közel 20 éve megjelent memoár Larry Sloman segédletével látta meg a napvilágot, és Kiedis gyermekkorától kezdve mutatja be a zenész és énekes életét. A könyv címe a Californication album egyik számának címe is egyben. Maga az alkotás pedig a legjobbak között szerepel a rocktörténelem kiemelkedő alakjairól szóló munkákat tekintve. A Red Hot Chilli Peppers frontembere kendőzetlenül mesél benne kalandos és olykor megbotránkoztató gyerekkoráról, majd a banda berobbanásáról és az évtizedeket átölelő drogproblémáiról.

A könyv mozgóképes feldolgozása jó ideje a levegőben lebeg, mostanra azonban véglegessé vált, ki is készíthet filmet a műből. A Universal Studios égisze alatt rendezik meg a filmet, amely ugyan a könyv alapján Anthony Kiedis és a Red Hot Chilli Peppers történetét csak 2004-ig fedi le, nem kizárt, hogy az adaptáció az elmúlt 20 év eseményeiből is szemezget majd.

A Scar Tissue olyan alkotásokat követ a zenés életrajzi filmek terén, mint az Elvis, a Bohém rapszódia, a Rocketman, a Respect vagy a hamarosan érkező Back to Black Amy Winehouse-ról. De készül egy Michael Jackson film is a sztár unokaöccsével, illetve Bob Marley is megelevenedik a filmvásznon.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com