Hírek

A remény hal meg utoljára – Itt az Arkansas első és a Fekete Özvegy utolsó előzetese

Világjárvány ide, vesztegzárak oda, a mozi – illetve néhány gyártó és forgalmazó cég – még nem adta fel, és a közelmúltban kihozott még néhány trailert.

Arkansas

Chris Hemsworth öccse ez idáig a világhíres bátyó árnyékában volt kénytelen meghúzódni. Thor sikert sikerre halmoz(ott), míg Liam hozta a stabil, megbízható alakításokat tévésorozatokban, sikerfilmekben (Az éhezők viadala-filmek, A függetlenség napja – Feltámadás), nagy (Harrison Ford a Paranoiában) és kevésbé nagy nevek oldalán (Dwayne Johnson a Tuti szajréban). Az Arkansas című film viszont – ígéretes előzetese alapján legalábbis – nagyot dobhat Liam Hemsworth karrierjén.

A nem túl hangzatos címmel operáló film vállalása sem épp bombasztikus. Egyszerű eszközökkel dolgozó erőszakos bűntörténet az USA déli részéről. Főhőse Kyle (Liam Hemsworth) egy Frog nevű drogbáró (Vince Vaughn) alkalmazásában áll kissé gyagyás haverjával, Swinnel (Clark Duke, aki egyben a film rendezője is).

Felelőtlenül úgy döntenek, egy csöppet megcsapolják az árut. A következmények és az indulatok lavinája aztán mindent és mindenkit alátemetni készül…

Az előzetes ezen a ponton (vélhetően szándékosan) meglehetősen kaotikus fordulatot vesz a vágásnak köszönhetően.

Az Arkansas egyik nagy vonzereje abban lehet, hogy kulcsszerepben láthatunk ismét valakit, akinek elég csak a nevét leírni, hogy milliók kapják fel a fejüket: John Malkovich. Emellett fordulatokban sem lesz szegény, és stílusa, illetve karizmatikus szereplői okán komoly érdeklődésre számíthat.

A filmet a tervek szerint május 1-jén mutatják be, és a mozis premierrel egy időben megjelenik majd az Apple és az Amazon kínálatában is.

Fekete Özvegy

A Marvel a Bosszúállók: Végjátékkal lezárt egy korszakot, amit még egy utóirattal megtoldott a Pókember: Idegenben című mozijuk. A többek szerint meglehetősen megkésett karaktertanulmány új utak keresését is jelzi a nagy múltú cégóriásnál.

Kérdés, hogy a közönség vevő lesz-e az újabb hangnemváltásra, és az Özvegy önmagában van-e annyira erős karakter, hogy elvigyen a hátán egy filmet. Már, amennyiben a Marvel nem kényszerül tervei megváltoztatására a világban kialakult helyzet miatt.

A jórészt székes fővárosunkban forgatott produkció utolsó előzetese kicsit tovább árnyalja Natasha Romanov eredettörténetét. Erős hangulattal bír és nevéhez méltóan pazar képi világgal operál. A trailerek alapján sokak örömére feltűnik majd a filmben Rachel Weisz, Florence Pugh és David Harbour is. A rendező Cate Shortland, aki eleddig a független filmes szcénában szerzett magának ismertséget: többek között a Lore és a Berlin Syndrome című filmeket dirigálta.

A Marvel tehát egyelőre bízik, a magyarországi bemutató időpontja továbbra is április 30.

Érdemes időnkét rákattintani folyamatosan frissülő cikkünkre, melyben a jelentősebb filmek elmaradó, módosuló premierdátumait kísérhetitek figyelemmel.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés