Hírek

A rendező bejelentette: készül A könyvelő folytatása

Ben-Affleck-A-könyvelő

Gavin O’Connor megerősítette, hogy készül A könyvelő folytatása, sőt tervei vannak a harmadik részre is.

Még 2017-ben írtuk meg, hogy felmerült a 2016-os A könyvelő folytatásának lehetősége. Sok évvel később Gavin O’Connor, a film rendezője megerősítette egy podcastben, lezárultak a tárgyalások, zöld utat kapott a második rész – írja a Collider.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy O’Connor nem is egy filmben gondolkodik. Chris Wolff történetét mindig is trilógiában képzelte el, ahogy egyre közelebb kerül testvéréhez. A rendező azt is elmondta, előnyben részesíti a semmiből jött sikerű akciófilmet A visszaút című kosaras sportfilmmel szemben.

Mi helyes? – A könyvelő

„Nem lesz A visszaút folytatás, de megcsináljuk A könyvelő második részét. Tényleg csak most zártuk le a tárgyalást. Megcsináljuk A könyvelőt újra. Mindig is hármat szerettem volna készíteni, ahol a második jobban bevonja a testvérét a történetbe. Szóval több játékidő jut majd [spoiler!] Bernthalnak. A harmadik film pedig olyan lesz, mint Az esőember szteroidokon. A zárófilm a két testvérről szól majd, a furcsa párosról. A harmadik egy buddy movie lesz” – fogalmazott a rendező.

Hogy mennyi idő múlva lehet kézzel fogható eredménye az elhangzott ígéreteknek, nem lehet tudni, ahogyan azt sem, hogy a sztárgárda közül ki térhet vissza. O’Connor elmondta, hogy Affleck visszatérne a szerepéhez, de Jon Bernthalról nem beszélt.

A rendező szóbeli megerősítése mindenképpen hatalmas lépés előre, de így is előfordulhat, hogy éveket kell várni A könyvelő második részére.

Az első rész központi karaktere Christian Wolff, aki az autizmusával együtt járó matematikai képességei miatt könyvelőnek áll. Ügyfelei nem átlagos emberek, általában alvilági érdekeltségű cégeknek dolgozik, mígnem ő maga is életveszélybe kerül. Chrisnek szembe kell szállnia támadóival, ami szintén nem idegen terep számára, ugyanis esetenként bérgyilkosságot is vállal. A filmben Ben Affleck és Jon Bernthal mellett Anna Kendrick és J.K. Simmons is szerepel.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés