Hírek

„A rendszerváltás történeteit még sohasem mesélték el” – hamarosan kezdődik az Aranyélet második évada

kicsi_Aranyelet S2 sajttaj_castŐsszel érkezik a képernyőkre az Aranyélet második évadja, amely betekintést enged majd a felnőtt főszereplők fiatalkorába is a kilencvenes évek elején. A magyar HBO eddigi legjobb saját gyártású sorozatának sajtótájékoztatóján jártunk.

„Ahogy élsz, annyit érsz” – szóltak a Tankcsapda sorai az első évad záró epizódjának emlékezetes jelenetében. Ezzel a montázzsal indult a sajtótájékoztató a Kiosk Budapest kivetítőin, majd Lévai Balázs, az esemény házigazdája köszöntötte a sorozat alkotóit, a szinte kivétel nélkül megjelent színészgárdát, valamint a sajtó munkatársait. Kiemelte, hogy az Aranyélet a magyar HBO eddigi legsikeresebb saját formátuma, a csatorna GO-szolgáltatásán keresztül többen nézték meg az első részt, mint a Trónok harca pilotját. Benda Gergely, az HBO regionális marketingvezetője hozzátette, hogy első magyar sorozatként külföldön is bemutatták az Aranyéletet, eddig Csehországban és Lengyelországban, de hamarosan a skandináv nézőkhöz is eljut majd az HBO Nordic révén.

„Az első évadban arra a kérdésre kerestük a választ, hogy hogyan lehet túlélni egy-egy napot apróbb korrupciók nélkül ma Magyarországon” – fogalmazott Krigler Gábor, a széria kreatív producere. A folytatásban flashback-formában megismerhetjük majd a központi karakterek, a Miklósi házaspár és Hollós Endre múltját, ugyanis bűnözői karrierjük 1991-ben vette kezdetét, amikor aki ügyes volt, vadul privatizálni kezdett Magyarországon.

Aranyélet

Lengyel Balázs, a második szezon fő írója szerint „a rendszerváltás történetei még nem lettek elmesélve”, ezt az űrt igyekeznek kitölteni Miklósiék sztorijával, akikhez új karakterként csatlakozik bizonyos Gáll Feri (a jelenben Végh Zsolt, a múltban Fehér László alakításában). Ő a főhősök cimborája volt egykor, mára pedig nagyhatalmú oligarchává vált, a sors pedig ismét Miklósi Attila mellé sodorja. „Ami most történik, lélektanilag a rendszerváltásban gyökerezik. Rengeteg Gáll Feri rohangál közöttünk” – vont párhuzamot a valósággal Mátyássy Áron, aki a rendezői feladatokon Dyga Zsomborral osztozik majd az új évad során.

Olvasd el az Aranyélet első évad kritikáját! 

Az eseményen a már megismert főszereplők (Thuróczy Szabolcs, Ónódi Eszter, Olasz Renátó, Döbrösi Laura, Anger Zsolt) mellett bemutatkoztak a múltbeli karaktereket alakító színészek is. A fiatal Miklósi Attila szerepét ifj. Vidnyánszky Attila kapta, feleségét, Jankát Kiss Andrea, Hollóst pedig Kovács Tamás játssza majd. Lévai Balázs kérdésére – „Milyen érzés volt, amikor hívtak az HBO-tól, hogy tiéd a szerep?” – ifj. Vidnyánszky tömören válaszolt: „Marha jó!”.

A sorozat talán leginkább negatív karaktere, Miklósi Janka alakításáért Ónódi Esztert idén a Televíziós Újságírók Díjával jutalmazták. „Szuper voltál, nagyon utállak” – foglalta össze a színésznő az általános nézői visszhangot.

Az Aranyélet második évadját áprilisban kezdték el forgatni, az őszi bemutató időpontja még nem ismert.

Címkék
Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya