Hírek

A Robin Hood is megkapja a kötelező élőszereplős Disney feldolgozást

A Disney továbbra is sorra készíti saját klasszikus meséinek remake-jeit. Ezúttal a Robin Hoodon a sor, az „élőszereplős” változat pedig már rendezőre is talált – írja a Deadline.

Lassan tényleg nem az a kérdés, hogy készül-e élőszereplős vagy CGI/fotorealisztikus feldolgozás a nagy klasszikus Disney mesékből, hanem hogy mikor. Az egyre növekvő sorba, amelynek legfrissebb darabjai a Dumbó, az Aladdin és Az oroszlánkirály voltak, most a Robin Hood is beáll. A film ráadásul már rendezőre is talált Carlos López Estrada személyében.

A korábban javarészt zenei videókon dolgozó alkotó mindössze két játékfilmet rendezett eddig, 2018-ban a Blindspottingot, ami Barack Obama egyik kedvenc filmje az évből, valamint idén a Summertime című zenés vígjátékot. Hozzá csatlakozik Kari Granlund forgatókönyvíró, aki a szintén friss Disney remake-et, a Susi és Tekergőt is írta.

Érdekes lesz látni, hogy az antropomorf állatokat hogyan viszik majd a nagyvászonra, hiszen egy dolog állatokat beszéltetni, de beöltöztetni őket emberi ruhába, az más kérdés. Kíváncsian várjuk, merre mozdul majd el a film, ahogy azt is, ezúttal mekkora sztárokat tud majd leakasztani magának a stúdió.

Persze a Disney új változata csak egy a számos Robin Hood feldolgozás között. Csupán két éve annak, hogy Taron Egerton főszereplésével egy CGI-mámoros, akciódús háborús filmmé varázsolta a történetet Otto Bathurst rendező, míg kereken tíz éve kaptunk egy másik újragondolást Russel Crowe vezényletével. De Zöld Íjász személyében a DC világába is belopakodott a figura, és akkor nem is említettük a talán legikonikusabb adaptációt, a közel 30 éve készült Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmet Kevin Costnerrel. És hogy vajon hogyan is illeszkedik ezek közé az új Disney remake? Az jócskán a jövő zenéje, hiszen valószínűleg évek kérdése, mire mozikba kerül az alkotás.

A hős tolvaj – Robin Hood és adaptációi

A koronavírus okozta premiercsúszások, forgatási leállások, fesztivál eltolások és egyetemes bizonytalanság révén egyelőre az is kérdéses, mikor érkeznek a korábban bejelentett projektek. A Mulan (előzetes) új amerikai bemutatója július 24-e, ez azonban lehet, hogy túl optimista hozzáállás a stúdió részéről. 2021-ben érkezik elvileg az új Cruella film Emma Stone főszereplésével, valamint készül A kis hableány, A Hófehérke és a hét törpe, egy Pán Péter és egy Csingiling adaptáció is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya