Hírek

A Robin Hood is megkapja a kötelező élőszereplős Disney feldolgozást

A Disney továbbra is sorra készíti saját klasszikus meséinek remake-jeit. Ezúttal a Robin Hoodon a sor, az „élőszereplős” változat pedig már rendezőre is talált – írja a Deadline.

Lassan tényleg nem az a kérdés, hogy készül-e élőszereplős vagy CGI/fotorealisztikus feldolgozás a nagy klasszikus Disney mesékből, hanem hogy mikor. Az egyre növekvő sorba, amelynek legfrissebb darabjai a Dumbó, az Aladdin és Az oroszlánkirály voltak, most a Robin Hood is beáll. A film ráadásul már rendezőre is talált Carlos López Estrada személyében.

A korábban javarészt zenei videókon dolgozó alkotó mindössze két játékfilmet rendezett eddig, 2018-ban a Blindspottingot, ami Barack Obama egyik kedvenc filmje az évből, valamint idén a Summertime című zenés vígjátékot. Hozzá csatlakozik Kari Granlund forgatókönyvíró, aki a szintén friss Disney remake-et, a Susi és Tekergőt is írta.

Érdekes lesz látni, hogy az antropomorf állatokat hogyan viszik majd a nagyvászonra, hiszen egy dolog állatokat beszéltetni, de beöltöztetni őket emberi ruhába, az más kérdés. Kíváncsian várjuk, merre mozdul majd el a film, ahogy azt is, ezúttal mekkora sztárokat tud majd leakasztani magának a stúdió.

Persze a Disney új változata csak egy a számos Robin Hood feldolgozás között. Csupán két éve annak, hogy Taron Egerton főszereplésével egy CGI-mámoros, akciódús háborús filmmé varázsolta a történetet Otto Bathurst rendező, míg kereken tíz éve kaptunk egy másik újragondolást Russel Crowe vezényletével. De Zöld Íjász személyében a DC világába is belopakodott a figura, és akkor nem is említettük a talán legikonikusabb adaptációt, a közel 30 éve készült Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmet Kevin Costnerrel. És hogy vajon hogyan is illeszkedik ezek közé az új Disney remake? Az jócskán a jövő zenéje, hiszen valószínűleg évek kérdése, mire mozikba kerül az alkotás.

A hős tolvaj – Robin Hood és adaptációi

A koronavírus okozta premiercsúszások, forgatási leállások, fesztivál eltolások és egyetemes bizonytalanság révén egyelőre az is kérdéses, mikor érkeznek a korábban bejelentett projektek. A Mulan (előzetes) új amerikai bemutatója július 24-e, ez azonban lehet, hogy túl optimista hozzáállás a stúdió részéről. 2021-ben érkezik elvileg az új Cruella film Emma Stone főszereplésével, valamint készül A kis hableány, A Hófehérke és a hét törpe, egy Pán Péter és egy Csingiling adaptáció is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés