Hírek

A Russo-testvérektől kapjuk az új élőszereplős Herkules filmet

A Disney újabb meséje kap élőszereplős feldolgozást: ezúttal Herkules története elevenedik meg Joe és Anthony Russo produceri segítsége mellett – írja a The Hollywood Reporter.

Egy hónapja se annak, hogy hír érkezett a Disney élőszereplős Robin Hood feldolgozásáról, máris egy még újabb adaptációról beszélnek. A stúdióóriás évek óta futó trendje most az 1997-es Herkulest is elérte.

A görög mitológiából ötletesen és viccesen merítő, és a Disney filmek egyik legjobb dalarzenáljával dolgozó mesét ráadásul a Russo-testvérek produkciós cége, az AGBO készíti el. A feldolgozáshoz pedig már forgatókönyvírót is találtak Dave Callaham személyében. Az író olyan alkotásokat tett már le az asztalra, mint A feláldozhatók 1-2-3, a Zombieland: A második lövés, illetve tőle kapjuk a Wonder Woman 1984-et is, amely megannyi filmhez hasonlóan kénytelen volt eltolni a premierjét idén augusztusra.

Bár az új Herkules projekt még gyerekcipőben jár, Callaham és a Bosszúállók: Végjátékot megrendező Russo páros révén garantált az akciódús feldolgozás. Az azonban már kérdéses, hogy hogyan is nyúlnak majd hozzá a meglévő alapanyaghoz. A korábbi élőszereplős és CGI adaptációk ugyanis példát adtak megannyi hű, már-már képkockáról képkockára való lemásolásra, míg az érkező Mulan ellép az éneklős és humorosabb eredeti változattól. Az biztos, hogy én hiányolnám a Herkules-szandálban feszítő Hádész-segítőket.

Ha mégis a komoly irányba billen majd a mérleg súlya, a készülő film olyan alkotásokat követne, mint a Kevin Sorbo főszereplésével készült Herkules-sorozat a ’90-es évekből vagy a 2005-ös minisorozat Roger Youngtól. De 2014 is feltámasztotta a görög félistent nem egy, nem kettő, hanem három műben is: ezek voltak a Herkules legendája, a Herkules: Feltámadás, illetve a Herkules, amelyben Dwayne Johnson bújt a címszereplő bőrébe.

Az új változatról egyelőre többet nem tudni, de várhatóan 2022 környékén kerülhet ismét nagyvászonra Herkules a Disney jóvoltából.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya