Hírek

Vérfertőzés nuku, de legalább megírták a végét – Újabb nagyszabású fantasysorozat érkezik

Néhány órán belül véget ér napjaink egyik legnagyobb hatású sorozata, de a Trónok harca után sem kell méregdrága fantasysorozat nélkül maradnunk.

Néhány napja maga George R.R. Martin jött a hírrel, hogy nem egy, hanem három Trónok harca spinoff érkezik majd, hogy betöltsék a legendás sorozat hagyta űrt – ami mostanra már rajongók millióit haragította magára, különösen az ominózus finálé előtti epizód miatt.

A Hulu kreatív csapata sem akar kimaradni a jóból, ők azonban egészen más irányba mentek, hogy visszahozzák a kis képernyőre a sárkányokat, a lovagokat és persze a nagy intrikákat. Túl sokat nem is kellett kutakodni az alapanyagért, hiszen a mára már szinte teljes egészében megfilmesített Stephen King-életműben akadt még egy, a trend meglovagolására tökéletes alkalmas darab,

méghozzá a horrormester 1984-ben írt fantasyregénye, A sárkány szeme.

A történet a Delain nevű birodalomban játszódik, a középpontjában pedig Roland király két fia, Peter és Thomas állnak. Peter a trónörökös, de Roland fondorlatos varázslója, Flagg mindent megtesz, hogy a gyengébb Thomas kerüljön a trónra, aki helyett aztán majd ő maga uralkodhat a királyság népe fölött.

David Palladini illusztrációja

Nyilvánvaló, hogy a történet több szálon is kapcsolódik a közelmúltban megfilmesített – és jól elrontott – A Setét Toronyhoz, így az alkotók már most hangsúlyozzák, hogy ők hűek maradnak King írásához. Ez persze azt is jelenti, tekintve hogy a sztorit King a gyerekeinek írta, hogy a készülő sorozat mellőzni fogja majd a véresebb vagy sikamlósabb jeleneteket. De ez nem is baj, ezek nélkül is lehet igényes és szórakoztató fantasyt csinálni – reményeink szerint majd az Amazon égisze alatt készülő A Gyűrűk Ura széria is ilyen lesz.

A sárkány szeme projekt jelenleg a pilot epizód előkészületeinél tart, amely mögött az Az első és második részét is producerként felügyelő Seth Grahame-Smith áll.

A szereplőválogatás később kezdődik, és egyelőre a további stábtagok kiléte sem ismert, de a gyanúnk szerint majd a 2019-ben visszatérő, szintén a Hulun látható Castle Rock második évadának premierje körül várható az újabb nagy bejelentés a fantasysorozat háza tájáról.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya