Hírek

Vérfertőzés nuku, de legalább megírták a végét – Újabb nagyszabású fantasysorozat érkezik

Néhány órán belül véget ér napjaink egyik legnagyobb hatású sorozata, de a Trónok harca után sem kell méregdrága fantasysorozat nélkül maradnunk.

Néhány napja maga George R.R. Martin jött a hírrel, hogy nem egy, hanem három Trónok harca spinoff érkezik majd, hogy betöltsék a legendás sorozat hagyta űrt – ami mostanra már rajongók millióit haragította magára, különösen az ominózus finálé előtti epizód miatt.

A Hulu kreatív csapata sem akar kimaradni a jóból, ők azonban egészen más irányba mentek, hogy visszahozzák a kis képernyőre a sárkányokat, a lovagokat és persze a nagy intrikákat. Túl sokat nem is kellett kutakodni az alapanyagért, hiszen a mára már szinte teljes egészében megfilmesített Stephen King-életműben akadt még egy, a trend meglovagolására tökéletes alkalmas darab,

méghozzá a horrormester 1984-ben írt fantasyregénye, A sárkány szeme.

A történet a Delain nevű birodalomban játszódik, a középpontjában pedig Roland király két fia, Peter és Thomas állnak. Peter a trónörökös, de Roland fondorlatos varázslója, Flagg mindent megtesz, hogy a gyengébb Thomas kerüljön a trónra, aki helyett aztán majd ő maga uralkodhat a királyság népe fölött.

David Palladini illusztrációja

Nyilvánvaló, hogy a történet több szálon is kapcsolódik a közelmúltban megfilmesített – és jól elrontott – A Setét Toronyhoz, így az alkotók már most hangsúlyozzák, hogy ők hűek maradnak King írásához. Ez persze azt is jelenti, tekintve hogy a sztorit King a gyerekeinek írta, hogy a készülő sorozat mellőzni fogja majd a véresebb vagy sikamlósabb jeleneteket. De ez nem is baj, ezek nélkül is lehet igényes és szórakoztató fantasyt csinálni – reményeink szerint majd az Amazon égisze alatt készülő A Gyűrűk Ura széria is ilyen lesz.

A sárkány szeme projekt jelenleg a pilot epizód előkészületeinél tart, amely mögött az Az első és második részét is producerként felügyelő Seth Grahame-Smith áll.

A szereplőválogatás később kezdődik, és egyelőre a további stábtagok kiléte sem ismert, de a gyanúnk szerint majd a 2019-ben visszatérő, szintén a Hulun látható Castle Rock második évadának premierje körül várható az újabb nagy bejelentés a fantasysorozat háza tájáról.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com